Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΟΠΥΥ

Συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ Παγκρατίου στην Κόνωνος, πραγματοποίησαν απεργοί γιατροί και κάτοικοι την Τετάρτη 22/1/ στις 11 το πρωί.

Η Αριστερή Παρέμβαση μοίρασε ανακοίνωση που ανάμεσα στα άλλα αναφέρει :
Στην περιοχή μας προσπάθησαν πριν λίγο καιρό να υποβαθμίσουν και σταδιακά να κλείσουν το Κέντρο Υγείας Βύρωνα. Η κινητοποίηση των κατοίκων δεν τους το επέτρεψε προς το παρόν. Μετά μεθόδευαν τη συγχώνευση των δύο μονάδων του ΕΟΠΥΥ. Στο στόχαστρο είναι και η μονάδα του ΕΟΠΥΥ στην οδ. Κόνωνος στο Παγκράτι. Μονάδα που στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο και εξυπηρετεί 300.000 ασφαλισμένους και ανασφάλιστουςτων περιοχών Παγκρατίου, Καισαριανής και Βύρωνα.
Δείτε όλη την ανακοίνωση παρακάτω






 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Με τις εντολές της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., των τοκογλύφων δανειστών η κυβέρνηση αποδομεί μεθοδικά τις παροχές της δημόσιας υγείας. Η επιχείρηση κατεδάφισης, που γίνεται στο όνομα της αποπληρωμής του δημόσιου χρέους και της λήψης νέων δανείων, είναι φανερό ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων βαρόνων που λυμαίνονται το χώρο της ιδιωτικής υγείας και το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.

Μείωσαν τους δικαιούμενους ασφαλισμένους των δημόσιων παροχών υγείας επεκτείνοντας την ανεργία και θεσμοθετώντας τη μη κάλυψη των μακροχρόνιων ανέργων, μείωσαν τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, αύξησαν τη συμμετοχή του ασφαλισμένου,καθιέρωσαν τα γενόσημα, έβαλαν τηλεφωνικές εταιρείες να κλείνουν ραντεβού, χαρατσώνουν με 5 ευρώ κάθε επίσκεψη, επεχείρησαν να βάλουν 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή, έβαλαν το 1 ευρώ ανά συνταγή και τώρα αποφάσισαν καθιέρωση πλαφόν στη συνταγογράφηση στο 80% της περυσινής φαρμακευτικής δαπάνης ανά γιατρό. Θέλουν να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη μας για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τα φάρμακα μας, δηλαδή να τα κόψουμε για να εξοικονομήσουν και τις συντάξεις μας.

Παράλληλα, μείωσαν τη χρηματοδότηση των δημόσιας υγείας, κλείνουν κέντρα υγείας, κλείνουν νοσοκομεία, αφήνουν χωρίς φάρμακα καρκινοπαθείς, χωρίς περίθαλψη ψυχικά άρρωστους.

Το συντριπτικό κτύπημα από το μεσίτη της ιδιωτικής υγείας υπουργό Γεωργιάδη έρχεται με τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ. Θέλει τον ΕΟΠΥΥ όχι να παρέχει, αλλά να αγοράζει υπηρεσίες υγείας. Με λίγα λόγια να πλασάρει τα μεγάλα ιδιωτικά πανάκριβα ιατρικά κέντρα μέσω του ΕΟΠΥΥ. Το σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα για τη «μεταρρύθμιση» στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σημαίνει υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, πλήρη ιδιωτικοποίησή του και παράδοσή του στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η επίθεση στους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία εξυπηρετεί αυτά τα σχέδια. Θέλουν όπως και παντού όπου μεθοδεύουν σαρωτικές αλλαγές, να αφαιρέσουν δικαιώματα, να μειώσουν τους μισθούς, να συκοφαντήσουν τους εργαζόμενους. Λασπολογία που άριστα χειρίζεται ο υπουργός υγείας, προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια για 8.500 διαθεσιμότητες-απολύσεις εργαζόμενων με τυράκι στη φάκα συμβάσεις για 8μηνη απασχόληση.

Στην περιοχή μας προσπάθησαν πριν λίγο καιρό να υποβαθμίσουν και σταδιακά να κλείσουν το Κέντρο Υγείας Βύρωνα. Η κινητοποίηση των κατοίκων δεν τους το επέτρεψε προς το παρόν. Μετά μεθόδευαν τη συγχώνευση των δύο μονάδων του ΕΟΠΥΥ. Στο στόχαστρο είναι και η μονάδα του ΕΟΠΥΥ στην οδ. Κόνωνος στο Παγκράτι. Μονάδα που στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο και εξυπηρετεί 300.000 ασφαλισμένους και ανασφάλιστους των περιοχών Παγκρατίου, Καισαριανής και Βύρωνα.

Συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στον αγώνα τους για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και εργασιακά δικαιώματα.

Απαιτούμε:

- Δημόσιες,δωρεάν παροχές υγείας για όλους. Πλήρης κάλυψη ιατρικών εξετάσεων,φαρμακευτικής αγωγής και περίθαλψης. Σύγχρονα νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

- Να μην κλείσει κανένα παράρτημα του ΕΟΠΥΥ. Να προστατευθούν τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού. Άμεση πρόσβαση όλων των κατοίκων στις μονάδες υγείας και στην περίθαλψη.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ Ε.Ε. – ΕΥΡΩ - ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ