Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΓΑΪΤΑΝΙΔΟΥ

Την Πέμπτη 31/1 έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην Ελληνική Εταιρεία Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων στο Παγκράτι για την απόλυση της συνδικαλίστριας και ειδικής παιδαγωγού Άννας Γαϊτανίδου. Η διευθύντρια ανένδοτη επικαλέστηκε οικονομικές περικοπές και επέμενε στην απόλυση.
Την Παρασκευή 1/2/2013 σε παράσταση άλλων σωματείων η διευθύντρια δεν δέχτηκε ούτε καν να μιλήσει με την αντιπροσωπεία και να παραλάβει ψηφίσματα.
Μέχρι τώρα έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους η ΟΣΝΙΕ, ο ΣΕΦΚ, ο σύλλογος εκπαιδευτικών α' βάθμιας εκπαίδευσης Ρόζα Ιμβριώτη, το ΕΚΑ και πολλά ακόμα πρωτοβάθμια σωματεία.
Παρακάτω βίντεο από την παράσταση την Παρασκευή.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο και πατώντας εδώ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΨΗΦΙΣΜΑ

   Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση για συνδικαλιστικούς λόγους της ειδικής παιδαγωγού Γαϊτανίδου Άννας από την ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων). Η Γαϊτανίδου Άννα είναι γραμματέας του Δ.Σ. του κλαδικού σωματείου ειδικής αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.- Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής). Η Γαϊτανίδου εργαζόταν τα τελευταία χρόνια διαρκώς στο ΕΛΕΠΑΠ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μια μέθοδος εκμετάλλευσης που ανθίζει βάσει απαιτήσεων των εργοδοτών και ελέω της κυβερνητικής πολιτικής. Οι συμβάσεις της ανανεωνόταν συνεχώς και η μέθοδος της απόλυσης έγινε μέσω της μη ανανέωσης της σύμβασης, μιας και εργαζόταν με σύμβαση που ανανεωνόταν συνέχεια.


  Η εργαζόμενη έχει  συνδικαλιστική δράση και τον προηγούμενο μήνα είχε προβεί σε εξώδικο μαζί με άλλους συναδέλφους της προκειμένου να υπερασπιστεί το κεκτημένο να μην εργαστούν τις ημέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όπως ίσχυε επί δεκαετίες στην ΕΛΕΠΑΠ. Η συνδικαλιστική της δράση είναι η αιτία της απόλυσης και όχι η περικοπή εξόδων, όπως επικαλείται αποπροσανατολιστικά, η διεύθυνση.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι οι περικοπές χρημάτων σε τομείς παιδείας, υγείας, πρόνοιας είναι βάρβαρες και ανάλγητες. Οι επιταγές των μνημονίων με το ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ. συνθλίβουν τα παιδιά μας και τις ανάγκες τους. Το κράτος έχει υποχρέωση χρηματοδότησης των φορέων ειδικής αγωγής και τήρησης των απαραίτητων προϋποθέσεων σε προσωπικό και υποδομές για την παιδαγωγική βοήθεια.

Η διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ προφανώς προσπαθεί να τρομοκρατήσει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης ώστε να μην αντιδράσουν στα σχέδια της για ατομικές συμβάσεις εργασίας και μειώσεις στους μισθούς, καθώς στους επόμενους μήνες λήγουν οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού.

   Η απόλυση της Γαϊτανίδου έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά απολύσεων, μη ανανεώσεων συμβάσεων και τρομοκρατίας στους χώρους της ειδικής αγωγής και της ψυχικής υγείας, αλλά και σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

   Ζητάμε την ανάκληση της απόλυσης της Γαϊτανίδου Άννας.

1/2/2013