Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ




ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και στις συγκοινωνίες.  Ο αγώνας τους είναι και δικός μας. Είναι αγώνας: -ενάντια στις μειώσεις μισθών, τη λιτότητα και τη φτώχια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.- για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις, που θέλουν να τις καταργήσουν αφήνοντας τους εργαζόμενους ολοκληρωτικά αδύναμους απέναντι στην εργοδοσία. - για την υπεράσπιση φτηνών ποιοτικών συγκοινωνιών και συνολικά των δημόσιων αγαθών, που ξεπουλιούνται βάναυσα και εμπορευματοποιούνται. - για την υπεράσπιση του δικαιώματος στον αγώνα, ενάντια στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό, στα ίδια τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Η συγκυβέρνηση χρησιμοποιώντας τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ προσπαθεί με ψέματα, συκοφαντίες και υποκρισία, ότι δήθεν νοιάζεται για όσους μετακινούνται με τα ΜΜΜ, να δημιουργήσει διάσπαση και να στρέψει την πλειοψηφία των εργαζόμενων ενάντια στους απεργούς, ενεργοποιώντας το λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό». Δεν το έχει όμως πετύχει. Για αυτό παράλληλα χρησιμοποιεί τα δικαστήρια, ώστε να πλήξει το δικαίωμα στην απεργία, με την κήρυξη της ως παράνομη και όταν η απεργία συνεχίζεται με βάση τις δυνατότητες που προβλέπονται είτε με προσαρμογή των αιτημάτων, είτε με κήρυξη της από το ΕΚΑ προσφεύγει στην επίταξη.

Για λόγους έκτακτης ανάγκης καταργούν τη Βουλή και παραβιάζουν το Σύνταγμα για να περάσουν οι απαιτήσεις της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ. με τα μνημόνια. Τους ίδιους λόγους επικαλείται το μαύρο μέτωπο  κυβέρνησης-τρόικας- επιχειρηματιών για να συντρίψει μισθούς-συντάξεις, να οδηγήσει περισσότερους στην ανεργία, να καταργήσει εργατικά δικαιώματα και να εξαθλιώνει το λαό.

Απέναντι στην πολιτική της μαύρου μετώπου, που θέλει να φορτώσει το βάρος της κρίσης του συστήματος στους εργαζόμενους, να αντιτάξουμε τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών.
Δημόσιες- ποιοτικές και δωρεάν συγκοινωνίες.
Κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων για να ανατραπεί ο μνημονιακός εφιάλτης.
Κανένας Μόνος του!!!
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!!!

24/1/2013