Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ Η ΔΗΜ. ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΗΔΟΝΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ



Στα μουλωχτά στις 7.30 το πρωί αντί στις 11.00, την Πέμπτη 20/12/2012, που ήταν η καθορισμένη ώρα, ανακοινώθηκε από υπάλληλο του δήμου στους συγκεντρωμένους κατοίκους, ότι έγινε η εξ αναβολής ανοικτή δημοπρασία της δημ. αρχής Βύρωνα για την παραχώρηση σε ιδιώτη του αναψυκτήριου της Λαμπηδόνας και περιβάλλοντος χώρου του άλσους της Αγ. Τριάδας.
Ο δήμαρχος και τα άλλη μέλη της επιτροπής δημοπρασιών ήταν άφαντα. Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι η δημοπρασία έληξε ως άγονη.
Είναι εμφανής ο πανικός του δημάρχου μπροστά στο ογκούμενο κύμα διαμαρτυρίας για τα σχέδια του να εκχωρήσει τη δημοτική περιουσία σε επιχειρηματίες. Τις δυο προηγούμενες δημοπρασίες  για τα αναψυκτήρια της Ανάληψης και της παιδικής χαράς Ν. Ελβετίας ήθελε να τις κάνει με κλειστές τις πόρτες, γεγονός που αποτράπηκε από τη μαζική παρουσία των κατοίκων.
Σε αυτή τη δημοπρασία η παρουσία των κατοίκων ήταν περισσότερο μαζική και συμμετείχαν και μαθητές και μαθήτριες από το 1ο Λύκειο Βύρωνα που έκαναν αποχή διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση της Λαμπηδόνας.
Στη συνέχεια έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης.