Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ (Ανακοίνωση ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εγγραφής βρεφών και νηπίων στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βύρωνα, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, θα ξεκινήσει στις 13/7/2012. 
Το πρόγραμμα αυτό αφορά όλους τους πολίτες και κατοίκους του Δήμου Βύρωνα, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και οι γονείς δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Επιπλέον οι Δήμοι χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα αυτό για κάθε παιδί που θα πάρουν στο Παιδικό Δημοτικό Σταθμό.

Οι γονείς που θα θελήσουν να συμμετέχουν, έχουν το δικαίωμα να κάνουν μέχρι 4 επιλογές παιδικών σταθμών της αρεσκείας τους, ανεξάρτητα από την περιοχή που διαμένουν.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, αλλά και η αξιολόγησή τους δεν έχουν καμία, απολύτως, σχέση με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων που ενδεχομένως έγιναν στις αρχές Ιουνίου προς το Νομικό Πρόσωπο «Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Βύρωνα».

Σας καλούμε να δείξετε ενδιαφέρον και να συμμετέχετε, καθώς σε αυτούς τους δύσκολούς καιρούς, είναι πολύ σημαντικό για κάθε οικογένεια να εξασφαλίζει δωρεάν τη συμμετοχή του μικρού παιδιού σε ένα παιδικό σταθμό. Οι θέσεις που προσφέρονται από το ΕΣΠΑ είναι επιδοτούμενες και το Νομικό Πρόσωπο εισπράττει για κάθε νήπιο 2.900 € και για κάθε βρέφος 3.700 €. Τα χρήματα αυτά προορίζονται για την εύρυθμη λειτουργία των σταθμών, για τη σίτιση των παιδιών και για το απαραίτητο εκπαιδευτικό παιδαγωγικό υλικό.

Όπως καταλαβαίνετε είναι μια πολύ σημαντική οικονομική ανάσα για το χειμαζόμενο Νομικό Πρόσωπο «Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Βύρωνα» (πέρυσι συμμετείχε στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ με παραπάνω από διακόσιες θέσεις βρεφών και νηπίων, εισπράττοντας τα αντίστοιχα χρήματα).

Ως ενεργοί πολίτες αλλά και ως εργαζόμενοι στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς οφείλουμε να ασκήσουμε έλεγχο για το πού και πώς διατίθενται τα χρήματα αυτά και να περιφρουρήσουμε τους Παιδικούς Σταθμούς και την ποιότητα των υπηρεσιών τους.
Για όσους ενδιαφέρονται Πληροφορίες και Επικοινωνία:
http://www.eetaa.gr/. και στα τηλέφωνα 2131320600.Γραφεία Αθηνών (Μυλλέρου 73-77, 10436, Αθήνα / στάση ΜΕΤΡΟ «Μεταξουργείο» ).