Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ ΤΑ ΣΑΒΒΟΤΥΡΙΑΚΑ  ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΞΕΧΕΙΛΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Εδώ και έξι μήνες ουσιαστικά έχει σταματήσει η περισυλλογή των απορριμμάτων και ο καθαρισμός της πόλης τα  Σαββατοκύριακα  εξ αιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βύρωνα.

Για πολλά χρόνια η περισυλλογή στην πόλη γινόταν επτά ημέρες την εβδομάδα. Σήμερα  πάμε πίσω ολοταχώς καθώς η δημοτική αρχή επιδιώκει να περισυλλέγει απορρίμματα σε ένα μικρό μέρος της πόλης, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της τα σκουπίδια ξεχειλίζουν στους κάδους. Η πόλη παρουσιάζει μια εικόνα καθόλου συμπαθή  στους πολίτες, οι οποίοι δεν ευθύνονται για αυτή την κατάσταση, αφού συνεχίζουν να πληρώνουν υπέρογκα δημοτικά τέλη.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την αποχή τα Σαββατοκύριακα  και  απαιτούν  από τη Δημοτική Αρχή να συζητήσει μαζί τους - κάτι που μέχρι σήμερα αποφεύγει-τον τρόπο οργάνωσης της καθαριότητας ώστε η περισυλλογή να γίνεται όλη την εβδομάδα  στο σύνολο της πόλης καθώς και τον τρόπο της υπερωριακής αμοιβής για αυτούς που θα εργάζονται. 
Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή δε συζητά και προσπαθεί να επιβάλει δυσμενείς αλλαγές στην υπηρεσία καθαριότητας που έχουν αρνητικά αποτελέσματα για τους πολίτες και για τους εργαζόμενους.
Απαιτούμε ο κ. Δήμαρχος να συζητήσει άμεσα με τους εργαζόμενους και να εξευρεθεί λύση στο συγκεκριμένο αίτημα των εργαζομένων .

6 / 2/ 2012