Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 10/2

Λόγω της γενικής πολιτικής απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης, που ήταν σε εξέλιξη,  οι 3 αριστερές παρατάξεις της αντιπολίτευσης έκαναν προτάσεις για αναβολή της συνεδρίασης και δεν παραβρισκόταν.  Ενώ, η παράταξη της αξ. αντιπολίτευσης παραβρισκόταν και ενώ μίλησε για πρόταση αναβολής, τα μέλη της μέτρησαν στην απαρτία που χρειαζόταν η δημ. αρχή, που έχοντας το όριο που προβλέπει ο νόμος, έκανε τη συνεδρίαση. Λόγω της γενικής πολιτικής απεργίας πρόταση  για αναβολή της συζήτησης του θέματος της παιδείας έκανε ο σύλλογος των εκπαιδευτικών της α’ βάθμιας εκπαίδευσης, που δεν παραβρισκόταν, όπως δεν ήταν παρόντες και από την ΕΛΜΕ.
Η δημ. αρχή έβαλε προς συζήτησε και τα 43 θέματα.
Τα 2 πρώτα θέματα αφορούσαν α. την παρακράτηση των χρημάτων των σχολείων από το δήμο και β. την απόφαση του Ν.Π. του πολιτισμού και αθλητισμού του δήμου Βύρωνα για εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας πάνω από τα σχολεία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. 
Τα θέματα αυτά έθεσαν, με 54 υπογραφές, μέλη συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Βύρωνα.
Η διαδικασία ήταν διεκπεραιωτική, με το δήμαρχο να ισχυρίζεται ότι οι γονείς είναι παραπλανημένοι, παραπληροφορημένοι και παρακινούμενοι και να επιμένει στη συνέχιση της διαδικασίας εγκατάστασης των κεραιών, ώστε όπως ισχυρίστηκε να μειωθεί η σημερινή άνω των ορίων ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στην περιοχή (λόγω της πιθανολογούμενης απεγκατάστασης των παράνομων κεραιών)   και να μη δεσμεύεται για την άμεση απόδοση των χρημάτων στις σχολικές επιτροπές, ούτε να προσκομίζει τα στοιχεία για τον καταμερισμό ανά σχολείο των μέχρι σήμερα αποδόσεων.
Ακούστε ηχητικό αρχείο από τη συνεδρίαση εδώ.