Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Προς την
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κα Αλιφραγκή

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στο δημοτικό συμβούλιο της 10/10/2011 πήραμε απόφαση για το θέμα της επιβολής φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που μεταξύ άλλων προσδιορίζει : «Σαν δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα θα στηρίξουμε τους κατοίκους μας να μπορούν να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ανεξάρτητα αν μπορούν ή όχι να πληρώσουν αυτό το φόρο. Θα σταθούμε δίπλα στους αγώνες των κατοίκων, των σωματείων, των πρωτοβουλιών, των επιτροπών αγώνα, των λαϊκών συνελεύσεων και των φορέων της πόλης μας που συλλογικά και οργανωμένα δρουν στη κατεύθυνση της μη πληρωμής των χαρατσιών.»

Επειδή, ήδη σε περιοχές του Βύρωνα, έχουν σταλεί οι πρώτοι λογαριασμοί που περιλαμβάνουν αυτό το χαράτσι, προτείνουμε άμεσα ο δήμος Βύρωνα να συμπαραταχθεί μαζί με τους δήμους Ν. Ιωνίας, Ελληνικού, Πετρούπολης, Ιλίου, Αργυρούπολης, Περιστερίου, Σαρωνικού, Ψυχικού, Φιλοθέης, Κορυδαλλού, κ.α. που έχουν προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Προτείνουμε :

Στο δήμο, σε συνεργασία με τους φορείς που δραστηριοποιούνται για το θέμα, να συγκεντρώνονται δικαιολογητικά (φωτοτυπία του λογαριασμού της ΔΕΗ, του αποδεικτικού πληρωμής για το ηλεκτρικό ρεύμα, τα δημ. τέλη, την ΕΡΤ και το ΦΠΑ και τα στοιχεία του κατόχου, εξουσιοδότηση), ώστε να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προς την ΔΕΗ, για την κάλυψη της μη πληρωμής του χαρατσιού και να μην κοπεί το ρεύμα αυτών των ανθρώπων.

Εάν η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα κάποιου κατοίκου, τότε ασκούνται ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ και παράλληλα το ρεύμα επανασυνδέεται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.


7/11/2011

Για την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα


Τζιορτζιώτης Σταύρος