Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Σε αναντιστοιχία με τις δεσμεύσεις του ο Δήμαρχος Βύρωνα, προχωρά σε κλειστή συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου Βύρωνα με θέμα τον απολογισμό.
Είναι γνωστό ότι έχει ζητηθεί από φορείς, κατοίκους και την Αριστερή Παρέμβαση να γίνει δημόσιος απολογισμός των πεπραγμένων της δημ. Αρχής. Μάλιστα ο Χώρος Αναζήτησης και Διαλόγου έχει απαιτήσει-προτείνει να γίνει ο δημόσιος απολογισμός έγκαιρα και σε ανοικτό χώρο.
Ο δήμαρχος Βύρωνα στη συνεδρίαση του δημ. συμβούλιου στις 14/6 ανακοίνωσε ότι ο δημόσιος απολογισμός θα γίνει στο χώρο ΑΣΤΡΑ.

Αντί αυτού υπεκφεύγει της λαϊκής απαίτησης και αθετεί τη δέσμευση του καλώντας σε δημοτικό συμβούλιο με αυτό το θέμα τη Δευτέρα 27/6 στο χώρο του δημαρχείου. Δείτε σχετική πρόσκληση εδώ

Σημειωτέον ότι για εκείνη τη μέρα λόγω πιθανότητας να συμπέσει με την παραμονή ψήφισης του μεσοπρόθεσμου υπάρχει εξαγγελία για 48ωρη απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οπότε υπάρχει και πιθανότητα αναβολής της συνεδρίασης, αλλά και η μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας για την ματαίωση της ψήφισής του. Όλα αυτά δείχνουν ότι η συνεδρίαση μεθοδεύεται με αυτό τον τρόπo για να αποφευχτεί η δημόσια έκθεση της δημοτικής εξουσίας.

Για το θέμα αυτό και με αίτημα την ανοικτή και σε δημόσιο χώρο σύγκληση του δημοτικού συμβούλιου με θέμα τον απολογισμό, έγινε την Δευτέρα 21/6/ 2011 παράσταση της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα στην πρόεδρο του δημ. Συμβουλίου κα Αλιφραγκή ζητώντας την πραγματοποίηση του δημ. συμβούλιου για αυτό το θέμα σε μεγάλο ανοικτό δημόσιο χώρο και την έγκαιρη ενημέρωση και πλατιά δημοσιοποίηση της εισήγησης της δημοτικής αρχής στους κατοίκους.