Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2006

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΒΥΡΩΝΙΩΤΕΣ

Βυρωνιώτισσες και Βυρωνιώτες,

Ο Βύρωνας που κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε δεν είναι αυτός που θα θέλαμε, ούτε καν αυτός που επιτρέπουν οι συνθήκες. Η συνοικία μας υφίσταται με ένταση την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Αθήνα από την υπέρογκη δόμηση, την έλλειψη πράσινου, την εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την ανεπάρκεια χώρων μάθησης και άθλησης, το κυκλοφοριακό. Μαζί έρχονται η αποξένωση των κατοίκων, η αλλοτρίωση των σχέσεων, τα φαινόμενα σκληρότητας, βίας, αδιαφορίας.
Τα προβλήματα της πόλης και του περιβάλλοντας διογκώνονται και ταυτόχρονα δυσκολεύουν τα πράγματα για τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους με την εργασιακή ανασφάλεια, την ακρίβεια, τη συρρίκνωση της δωρεάν παιδείας, υγείας και κοινωνικών παροχών. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των δυνάμεων που διαχειρίζονται την κεντρική και τοπική εξουσία αναγορεύοντας, όπως και οι ισχυροί του χρήματος, ως προτεραιότητα τις «αξίες» του κέρδους, της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας.
Όμως εμείς πιστεύουμε ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ να αλλάξουν τα πράγματα, ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΑΛΛΙΩΣ. Ελπίδα που φαίνεται στις αντιστάσεις των εργαζόμενων, στους αγώνες των φοιτητών, στη δράση των κινημάτων που αντιστέκονται στις επιλογές κεντρικής και τοπικής εξουσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, πρέπει να μπουν μπροστά τα προβλήματα, να αποτελέσουν κριτήριο τα δικαιώματα και οι ανθρώπινες ανάγκες. Δεν υπάρχει μόνο το πολιτικό και δημοτικό κατεστημένο.
Υπάρχει και πρέπει να εκφραστεί η ανεξάρτητη δράση των πολιτών, η θέληση για ανατροπές, η διάθεση να μπει τέρμα στην ασυδοσία της δημοτικής εξουσίας και την συναινετική επί της ουσίας στάση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Οι δημοτικές αρχές του Βύρωνα τα τελευταία χρόνια προώθησαν πολιτικές, που διαμορφώνουν μια πόλη σχεδιασμένη για να αποφέρει κέρδος στους εμπόρους γης και στους κατασκευαστές. Αύξησαν την φορολογία των δημοτών, επιχείρησαν να συγκροτήσουν μηχανισμούς καταστολής (θεσμός ανθρωποφυλάκων), προωθούν το νέο μοντέλο των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, διαμόρφωσαν ένα «δήμο-επιχείρηση» προσφέροντας ακριβές ανταποδοτικές υπηρεσίες και βάζοντας τις βάσεις για ιδιωτικοποίηση όλων των λειτουργιών, παροχών και δημόσιων χώρων.
Στο βωμό αυτών των επιλογών θυσιάζονται οι συνθήκες ζωής, κατοικίας, μετακίνησης, η λειτουργία των ελεύθερων χώρων ως χώρων ανοικτής πρόσβασης και επικοινωνίας των κατοίκων, η προστασία και φροντίδα του δάσους του Υμηττού, η ιστορική κληρονομιά, ο αέρας και ο ήλιος που κρύβεται πίσω από τις πανύψηλες πολυκατοικίες, που εγκλωβίζουν τα καυσαέρια.
Η Δημοτική Αρχή του κ. Χαρδαλιά, όπως έδειξαν οι επιλογές της, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα γιατί ούτε θέλει, ούτε μπορεί να συγκρουστεί με τις γενεσιουργές αιτίες τους, τα μεγάλα συμφέροντα. Αποδέχεται βασικές αντιλαϊκές κατευθύνσεις της κεντρικής εξουσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο και να προσπαθεί να παρουσιάζεται ως υπερκομματική, αποτελεί τον τοπικό εκφραστή της Νέας Δημοκρατίας, που εντείνει την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους με υποβάθμιση ασφαλιστικών κατακτήσεων, αμφισβήτηση εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών, φραγμούς στην μόρφωση και υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας. Με την τακτική του δημαγωγικού εντυπωσιασμού των εκτεταμένων προεκλογικών έργων του ράβε-ξήλωνε, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, έδειξε ότι περιφρονεί τη γνώμη των κατοίκων.
Οι παρατάξεις της δημοτικής αντιπολίτευσης δεν έδειξαν να διαφοροποιούνται από την πολιτική της Δημοτικής Αρχής. Κινούνται στην ίδια λογική διαχείρισης και συνεργασίας με τα τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα και είτε λόγω θέσης, είτε λόγω προϊστορίας τους στα δημοτικά πράγματα δεν μπορούν να πείσουν ούτε για τις προθέσεις, ούτε για τις δυνατότητες τους.
Τα συμφέροντα και οι ανάγκες των δημοτών δεν αντιπροσωπεύονται από τους συνδυασμούς των τοπικών επιχειρηματιών της στέγης, των αυτοκινήτων, και των άρτι επιστρατευμένων παραγόντων, αφού σε αντίθεση με τα μεγάλα λόγια τους, είναι γνωστό το δημοτικό παρελθόν τους και η «συμβολή» τους στα τοπικά προβλήματα.
Βυρωνιώτισσες, Βυρωνιώτες
Δεν μένουμε θεατές των δημοτικών εκλογών. Απορρίπτουμε τις αντιδραστικές πολιτικές και τις δήθεν ανεξάρτητες δημοτικές παρατάξεις. Οι ανθρώπινες ανάγκες είναι το μέτρο και το κριτήριο των δικών μας επιλογών.
Ενισχύουμε την ανεξάρτητη δράση των πολιτών για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα και στηρίζουμε την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα γιατί πιστεύουμε ότι σε αυτές τις δημοτικές εκλογές πρέπει :
 Να στείλουμε μήνυμα άρνησης των συντηρητικών επιλογών του πολιτικού & δημοτικού κατεστημένου.
 Να ενισχύσουμε την ελπίδα για τη συλλογική δράση των κατοίκων .
 Να απαντήσουμε μαχητικά στις αντιλαϊκές επιλογές της δημοτικής εξουσίας.
 Να αμφισβητήσουμε τις παρατάξεις της δημοτικής αντιπολίτευσης που, επί της ουσίας, έχουν την ίδια λογική και το έχουν αποδείξει.
 Να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση και έλεγχος στη δημοτική εξουσία.
 Να εκφραστεί η απήχηση της μαχητικής στάσης και δράσης της Αριστερής Παρέμβασης που τόλμησε να μιλήσει και να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα, τις πολιτικές και τους φορείς τους, που ήταν παρούσα στις κινητοποιήσεις για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα, που στηρίζει και πιστεύει στη συλλογική δράση των κατοίκων.
 Να ακουστεί πιο δυνατά μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο η απαίτηση για σεβασμό στις ανάγκες και στα δικαιώματα των κατοίκων για μια ανθρώπινη ζωή σε μια ανθρώπινη πόλη.
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑ, Υπάλληλος ΕΛΤΑ
ΘΕΟΛΟΓΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Εργαζόμενος ΟΤΕ,
ΚΑΥΚΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, Αντιπρόεδρος σωματείου εργαζόμενων δήμου Βύρωνα
ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ, Ζωγράφος
ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ, οικονομολόγος
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΗΣ, προγραμματιστής-φυσικός
ΜΑΓΓΑΝΙΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, μεταλλειολόγος -μηχανικός
ΜΑΚΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, μουσικός
ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΟΣ, κοινωνιολόγος
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, οικονομολόγος
ΜΙΧΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, εργατοτεχνίτης μετάλλου
ΜΠΙΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, μηχανικός, συντ. τραπεζοϋπάλληλος
ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, φυσικός
ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΗΣ, καθηγητής Πανεπιστημίου
ΞΙΦΑΡΑ ΤΑΤΙΑΝΑ, φοιτήτρια, μέλος επιτροπής κατάληψης ΦΜΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ, τραπεζοϋπάλληλος, μέλος Δ.Σ. σωματείου εργαζόμενων στην Άλφα Τράπεζα, προερχόμενων εκ της Ιονικής
ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, φυσικός, καθηγητής Μ.Ε. διδάκτωρ φιλοσοφίας
ΤΟΛΗ ΕΛΕΝΗ, εκπαιδευτικός Μ.Ε.
ΤΟΠΟΥΖΗ ΕΛΕΝΗ, πρ. πρόεδρος σωματείου εργαζόμενων Αραβοελληνικής Τράπεζας