Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Διεύθυνση: Νεαπόλεως 25, e-mail :arpa_vyrona@yahoo.gr, ιστοσελίδα: http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διανύουμε μια περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, η ανεργία αποτελεί τον καθημερινό εφιάλτη για χιλιάδες εργαζομένους. Εκατοντάδες άνθρωποι απολύονται καθημερινά, ενώ η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης κρέμεται πάνω από τα κεφάλια χιλιάδων εργαζομένων. Σε μια τέτοια εποχή θα περίμενε κανείς η Δημοτική Αρχή να εξασφαλίζει ίσους όρους κα ευκαιρίες για όλους όσους αναζητούν εργασία.
Αντί γι’ αυτό όμως η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βύρωνα από τη μια βάζει στο ράφι την καταγραφή και τον προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, μεταφέρει 61 εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης στο δημόσιο οι οποίοι θα μπορούσαν να καλύψουν πάγιες ανάγκες του Δήμου και των Ν.Π., προγραμματίζει την πρόσληψη δεκάδων συμβασιούχων και συμβάσεων έργου.

Από την άλλη διοργανώνει με τέτοιο τρόπο το διαγωνισμό για την πρόσληψη εννιά (9) συμβασιούχων στο Νομικό Πρόσωπο των Παιδικών Σταθμών ώστε να αποκλείσει μεγάλο μέρος ανέργων. Το Ν.Π. των Παιδικών Σταθμών δημοσίευσε την προκήρυξη, για να είναι τυπικά και νομικά εντάξει, σε δύο εφημερίδες μικρής κυκλοφορίας -Ελεύθερη Ώρα, Εστία- (αλήθεια μήπως μπορούν να μας πουν την κυκλοφορία των εφημερίδων αυτών;) επιδιώκοντας να τη μάθουν όσο το δυνατόν λιγότεροι ενδιαφερόμενοι, βάζει προθεσμία 10 ημερολογιακών ημερών, ελαχιστοποιώντας έτσι το χρόνο που έχουν οι άνεργοι για να καταθέσουν αίτηση. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το Ν.Π. των Παιδικών Σταθμών προχωρά σε επιλεκτικές προσλήψεις. Στο παρελθόν προχώρησε στην πρόσληψη εννιά ατόμων με σύμβαση έργου, σε θέσεις που υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία, οι εργαζόμενοι αυτοί κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των παιδικών σταθμών και θα έπρεπε να είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός μόνιμου προσωπικού.Η παραπάνω τακτική δείχνει την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προβεί σε ρουσφετολογικές, πελατειακές εξυπηρετήσεις και να προχωρήσει σε συγκεκριμένες προσλήψεις. Δεν την ενδιαφέρει να δοθεί το δικαίωμα σε όσο μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών να μάθουν για το διαγωνισμό και να καταθέσουν αίτηση. Αυτό που έχει στο νου της είναι να προωθήσει και να βολέψει τα δικά της παιδιά (εξάλλου οι εκλογές είναι μπροστά μας).
Ποιος διασφαλίζει άραγε ότι η δημοτική αρχή δε θα ακολουθήσει την ίδια τακτική και στις υπόλοιπες προσλήψεις συμβασιούχων ή μόνιμου προσωπικού; Μήπως τελικά αυτό που επιδιώκει είναι η δημιουργία ενός εκλογικού μηχανισμού και όχι η διασφάλιση διαφανών διαδικασιών, ίσων ευκαιριών και η εξασφάλιση της μόνιμης και σταθερής εργασίας σε όσους την αναζητούν;
Η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι δεν πορεύεται ούτε αριστερά ούτε δεξιά παρά μόνο «μπροστά», μόνο που το βλέμμα της το έχει στραμμένο στο παρελθόν. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν έχει αποκοπεί από συντηρητικές τακτικές και πρακτικές που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των συμπολιτών μας.
7/3/2009
Τηλ. Επικοινωνίας: Κλιάφα Άρτεμις 6972084874