Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007

1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥΩΡΟΦΑ ΠΑΡΚΙΓΚ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 6ΟΡΟΦΟΥ ΥΠΕΡΓΕΙΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ – ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Βυρωνιώτισσες, Βυρωνιώτες,
Την 1η Αυγούστου η δημ. Αρχή του κ. Χαρδαλιά προχώρησε – σαν τους κλέφτες που δρουν όταν λείπει όλη η γειτονιά – στην επαναπερίφραξη του οικοπέδου δίπλα στο Παλαιό Δημαρχείο!! Ο στόχος είναι σαφής : η άμεση έναρξη των εργασιών για την κατασκευή ενός 6όροφου υπέργειου πάρκινγκ. Με την κίνηση του αυτή έδειξε ότι ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ τη θέληση των κατοίκων της περιοχής, που αγωνίζονται εδώ και 2 μήνες για να μη γίνει ένα ακόμη τσιμεντένιο τέρας στην καρδιά της πόλης και είχαν ελευθερώσει το χώρο. Το οικόπεδο αυτό, που έχει απαλλοτριωθεί με τα χρήματα των κατοίκων παλιότερα, παρέμενε περιφραγμένο και αποκλεισμένο, όπως και ο δρόμος μπροστά του, μετά από την προεκλογική φιέστα θεμελίωσης του «έργου».

Η επιδίωξη της δημ. Αρχής για κατασκευή του πολυωρόφου πάρκινγκ από ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία με παραχώρηση στη συνέχεια της εκμετάλλευσης του χώρου στην ίδια είναι αντίγραφο του γενικότερου σχεδίου για παραχώρηση δημόσιων χώρων και υπηρεσιών στο κεφάλαιο. Η συγκεκριμένη κίνηση επιτείνει το πρόβλημα με το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθείται στο Βύρωνα και σε όλη τη χώρα.
Πολυόροφη δόμηση, χαμηλής ποιότητας δημόσια συγκοινωνία, προσανατολισμός στην χρήση του Ι.Χ., βορά των ελεύθερων και δημόσιων χώρων στα ιδιωτικά συμφέροντα και στο κατασκευαστικό κεφάλαιο είναι η στρεβλή ανάπτυξη του καπιταλισμού. Η έλλειψη χώρων στάθμευσης στις μεγαλουπόλεις είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, που έχει στόχο το κέρδος. Στα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η πολιτική δίνονται επίσης στρεβλές λύσεις. Δίπλα στις πολυώροφες πολυκατοικίες κουτιά με τους στενούς και χωρίς επαρκή πεζοδρόμια δρόμους, ανεγείρονται πολυώροφα γκαράζ για τη δήθεν αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά πάλι με ακριβό αντίτιμο. Πληρώνουμε για να κυκλοφορούμε, για να σταθμεύουμε, στο τέλος θα πληρώνουμε και για να βαδίζουμε. Παρόλα αυτά τα δημοτικά τέλη αυξάνονται για να γίνουν «έργα». Χώροι, που με τα δικά μας λεφτά απαλλοτριώνονται, δίνονται σε εταιρείες, πάλι για να εισπράττουν από μας.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πάρνηθα, στον Υμηττό και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ το πρόβλημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημιουργίας ελεύθερων χώρων αναγνωρίζεται πλέον στα λόγια ως υπ’ αριθμόν 1, φαίνεται ότι οι κυβερνώντες και οι δημοτικοί άρχοντες μένουν μόνο στα λόγια. Οι επιλογές τους δείχνουν το αντίθετο. Οι ευθύνες τους παραμένουν και μεγαλώνουν για την άσκηση αυτής της πολιτικής.
Η δημ. Αρχή του κ. Χαρδαλιά πρέπει να μετρήσει τις ευθύνες της. ΔΕΝ προστατεύεις το περιβάλλον ανεγείροντας πολύοροφα γκαράζ. ΔΕΝ υπερασπίζεσαι το δημόσιο χώρο όταν τον παραχωρείς σε ιδιώτες. ΔΕΝ προστατεύεις την ποιότητα ζωής όταν, αντί να δημιουργείς ελεύθερους και αδόμητους δημόσιους χώρους, παραχωρείς και το τελευταίο οικόπεδο σε πολυόωροφη δόμηση. ΔΕΝ λύνεις το πρόβλημα της στάθμευσης με εισπρακτικές και στρεβλές λύσεις.
Η απόφαση της δημ. Αρχής : -Έρχεται σε αντίθεση με τις απαιτήσεις των κατοίκων που κινητοποιούνται και ζητούν να γίνει πλατεία στο συγκεκριμένο χώρο και το πρόβλημα της στάθμευσης να αντιμετωπισθεί με υπόγεια γκαράζ. - Οδηγείται σε αυταρχικές ενέργειες απειλώντας με μηνύσεις τους κατοίκους που κινητοποιούνται!!! - Μετατρέπει το Δήμο σε χορηγό της κατασκευαστικής εταιρείας που θα εκμεταλλεύεται το γκαράζ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
- Άμεση αναστολή κάθε εργασίας για την κατασκευή όλων των πολυόροφων γκαράζ (παλαιού δημαρχείου, Βουτζά, Χαραλαμπόπουλου, Λάουρα)
- Λειτουργία συνελεύσεων των κατοίκων ανά συνοικία για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα της περιοχής τους.
- Δημιουργία ελεύθερων χώρων και πλατειών στην πόλη μας που την πνίγει όλο και πιο πολύ το μπετόν.
- Δημόσια, δωρεάν, ποιοτική και αξιόπιστη συγκοινωνία που να καλύπτει τις ανάγκες και να συμβάλλει στον περιορισμό της χρήσης του Ι.Χ..
- Όχι στην εμπορευματοποίηση της ανάγκης για χώρους στάθμευσης και στην κερδοσκοπία των εταιρειών.

Η Αριστερή Παρέμβαση καλεί τους πολίτες να κινητοποιηθούν για τα προβλήματα της περιοχής τους και στηρίζει τη δράση των κατοίκων για να μην περάσουν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ-ΠΕΛΑΤΕΣ