Σάββατο 10 Μαρτίου 2007

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜ. ΤΕΛΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΜΑΡΤΗ ΩΡΑ 7.00 ΛΟΥΪΖΑ

Ο κ. Χαρδαλιάς και η παράταξη του, «Εποχή Δημιουργίας Νέων Φόρων», μετά το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, προχωρούν με φόρα σε φορομπηχτικά αντιλαϊκά μέτρα.
Επιβάλλουν από το 2007 αύξηση των δημοτικών φόρων και τελών για κατοικίες 63,87% (από 1,55€/τ.μ. σε 2,54€/τ.μ.,) και για καταστήματα 71,2% (από 3,82€/τ.μ. σε 6,54€/τμ.) ετησίως.
Η συγκεκριμένη αύξηση ξεπερνά κάθε προηγούμενη και έχει πανελλαδικό ρεκόρ για τα δεδομένα όλων των δήμων.

ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ για τις ίδιες μέρες
ΚΑΤΟΙΚΙΑ 80 τ.μ.→€ 21,79 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 67 τ.μ. →€ 44,79 ΚΑΤΟΙΚΙΑ 80 τ.μ. → € 34,58 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 67 τ.μ. →€ 73,22



Όλοι οι δημ. Σύμβουλοι της πλειοψηφίας φέρουν ακέραια την ευθύνη για αυτή την αντιλαϊκή επιλογή. Το νέο χαράτσι έρχεται σε εποχή που η ακρίβεια και η λιτότητα καλπάζει, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων διογκώνονται, οι μισθοί συμπιέζονται με τη συμφωνία της ΓΣΕΕ για αύξηση 0,72€ τη μέρα και οι συντάξεις εξανεμίζονται με την κυβερνητική απόφαση για 4% αύξηση.

Όχι μόνο η παραπάνω απόφαση, αλλά συνολικά ο προϋπολογισμός του δήμου, αντί να διεκδικεί χρήματα από την κεντρική εξουσία, είναι προσανατολισμένος στην πολιτική είσπραξης από τους δημότες, συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα, αγοράς ακριβών υπηρεσιών και έργων είτε βιτρίνας, είτε αμφιβόλου ποιότητας και χρησιμότητας.
Την ίδια ώρα συνεχίζουν τη λήψη δανείων που οδηγούν σε χρόνια ομηρία το δήμο. Αποφάσισαν πάλι να πάρουν δάνειο ύψους 1.300.000 € για να καλύψουν λειτουργικά έξοδα της δημοτικής επιχείρησης.

Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αντιταχθήκαμε και καταψηφίσαμε τις παραπάνω πολιτικές και θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε τις διεκδικήσεις των κατοίκων. Θα προσπαθούμε μαζί με τους πολίτες για τη λύση των προβλημάτων της ζωής και της πόλης μας, αφού μόνο η διεκδικητική δράση των πολιτών για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας μπορεί να προωθήσει λύσεις στα προβλήματα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ

§ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ & ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑ 63,9% για ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ & 71,2% για ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.

§ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΜΠΗΞΙΑ.

§ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ