Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2006

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΕΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΚΑΡΕΑΣ μια συνοικία προικισμένη από τον Υμηττό
Εγκαταλελειμμένη από τις Δημοτικές Αρχές,
Βαλλόμενη από τα ιδιωτικά συμφέροντα

Θα μπορούσε να ήταν μια πανέμορφη συνοικία, εάν οι Δημοτικές Αρχές (οι προηγούμενες και η σημερινή) ασκούσαν μια πολιτική που θα εξυπηρετούσε τον άνθρωπο και τις καθημερινές του ανάγκες. Μια πολιτική που θα αντιμετώπιζε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα όλων των ηλικιών των κατοίκων που ζουν στον Καρέα, (δόμησης, κυκλοφοριακό, ελεύθερων χώρων, κοινωνικών υποδομών). Που θα υπεράσπιζε τον Υμηττό από τα κάθε λογής συμφέροντα, ως πνεύμονα πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής για τους πολίτες όλου του λεκανοπεδίου.
Ας δούμε τι έγινε ή την δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια για τους κατοίκους του Καρέα.
Συνδέθηκε με μεγάλη καθυστέρηση ο Καρέας με το Βύρωνα με τη Δημοτική Συγκοινωνία, έγινε το ΚΕΠ, και ορισμένες μικρές παρεμβάσεις την τελευταία στιγμή των εκλογών. Αρκούν όμως αυτά, είναι μόνο αυτά που χρειάζονται για να βελτιώσουν τη ζωή μας; Μόνο αυτά μπορούσαν να γίνουν;
Αλήθεια τι έγινε με το σχολείο; ( Γυμνάσιο Καρέα)
Μέχρι πότε τα παιδιά μας θα στεγάζονται σε ένα σχολείο που είναι κατασκευασμένο από ΑΜΙΑΝΤΟ, εκτεθειμένα στις καρκινογόνες ουσίες;
Τι απέγιναν οι επανειλημμένες δεσμεύσεις του κ. Χαρδαλιά και των αντιδημάρχων του; Ο Δήμαρχος το Μάρτιο του 2006 στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους Γονέων – Καθηγητών, δεσμεύτηκε ότι οι εργασίες για να κτιστεί το Γυμνάσιο θα άρχιζαν το καλοκαίρι, τώρα δίνει αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον.
Γιατί δεν προχώρησαν μέχρι σήμερα τα έργα στο σχολείο; Πότε λένε αλήθεια και πότε ψέματα στους γονείς και τους μαθητές; Τι πρόκειται να γίνει και πότε επιτέλους θα φτιαχτεί το Γυμνάσιο χωρίς αμίαντο, (χωρίς σπόνσορες και χορηγούς) που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών; Την ίδια στιγμή τα σχολεία ( Νηπιαγωγείο – Δημοτικό) δεν καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής.
Γιατί δεν αντιμετωπίστηκαν καθημερινά προβλήματα που δυσκολεύουν τη ζωή μας όπως η κυκλοφοριακή ασφυξία που παρατηρείται τις πρωινές ώρες στους κεντρικούς δρόμους; Ο Καρέας είναι εγκλωβισμένος κυκλοφοριακά, αφού υπάρχει πρόσβαση μόνο από ένα δρόμο με το βασικό οδικό δίκτυο (Κατεχάκη). Δεν υπάρχουν πεζοδρομία για τους πεζούς στην επικίνδυνη Κατεχάκη, ενώ στην 28ης Οκτωβρίου τα πεζοδρόμια είναι καθημερινά κατειλημμένα. Τι ίδια στιγμή ο Δήμος δεν παίρνει μέτρα να αντιμετωπιστούν τραγελαφικά πράγματα όπως συμβαίνει με την ανάποδη αναστροφή των αυτοκινήτων στη Λ. Καρέα στη συμβολή με την οδό Αντωνιαδη;
Τι γίνεται με την οριοθέτηση της πόλης με τον Υμηττό, με τη δόμηση, και τα πολυώροφα κτήρια; γιατί δεν μειώθηκε για τον Καρέα ο συντελεστής δόμησης;
Στη συνοικία μας οι χώροι άθλησης δεν επαρκούν και δεν καλύπτουν τις ανάγκες της νεολαίας. Παιδικές χαρές για τα παιδιά μας. Πεζόδρομοι για να περπατούν μικροί και μεγάλοι, στέκια νεολαίας δεν υπάρχουν. Πόσα χρόνια θα χρειαστεί να περάσουν ακόμη ώστε να προχωρήσει η ανακύκλωση των απορριμμάτων, να πλένονται οι κάδοι και τα απορριμματοφόρα ώστε να μην είναι εστίες μόλυνσης;
Η Δημοτική Αρχή προστατεύει με τη στάση της τον Υμηττό ή τον υπονομεύει;
Οι κάτοικοι του Καρέα μπήκαν με τη δράση και την αυτενέργεια τους πολλές φορές εμπόδιο σε σχέδια του κράτους, του Δήμου και ιδιωτικών συμφερόντων για να διασωθεί ο Υμηττός. Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων απέτρεψαν την επέκταση του σχεδίου της πόλης προς τον Υμηττό, εμπόδισαν αρκετές φορές καταπατήσεις εργολάβων. Αντιστάθηκαν στα σχέδια της Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Κίνησης, που ως Δημοτική Αρχή επιδίωκε τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων για τους Δήμους της ευρύτερης περιοχής και στην κατασκευή της περιφερειακής λεωφόρου. Εμπόδισαν την εκκλησία μαζί με όλους τους Βυρωνιώτες, τους φορείς και το Δήμο και απαιτούν να μη γίνει το συνοδικό μέγαρο στον Υμηττό. Απαίτησαν και απαιτούν να κλείσει το λατομείο και να φύγουν τα στρατόπεδα που καταλαμβάνουν 45 στρέμματα δάσους.
Η Δημοτική Αρχή τι έκανε για τι προστασία του Υμηττού;
Γιατί δε διώχνει τη χωματουργική εταιρεία που έχει καταπατήσει τον Υμηττό και σταθμεύει τα μηχανήματά της πάνω από τον Κουταλά; Γιατί δεν κινητοποιεί τους κατοίκους και να απαιτήσει να φύγουν άμεσα τα στρατόπεδα, να κλείσει το λατομείο και να απομακρυνθεί κάθε δραστηριότητα που δεν είναι συμβατή με το περιβάλλον και τον Υμηττό;
Γιατί δεν απομακρύνει τις ταμπέλες της εκκλησίας που διεκδικεί ιδιοκτησιακό καθεστώς στον Υμηττό μαζί με τη Φιλοδασική Εταιρεία; Τι απέγιναν τα σχέδια του οργανισμού της Αθήνας για την αποκατάσταση των παλιών Λατομείων με επιχωμάτωση - δενδροφύτευση του Υμηττού; Ποσά ήταν τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τα φορτηγά που έριχναν μπάζα στο βουνό και ποιος τα διαχειρίζεται;
Είναι αλήθεια ότι η παράταξη του κ. Χαρδαλιά σχεδιάζει εάν φύγουν τα στρατόπεδα να μεταφέρει εκεί υπηρεσίες του Δήμου (Δημαρχείο κλπ);
Κάτι τέτοιο θα αποτελεί έγκλημα για τον Υμηττό και το περιβάλλον. Θα ανοίξει τις ορέξεις, του Κράτους, διαφόρων φορέων και των εργολάβων για επέκταση του σχεδίου πόλεως προς το βουνό. Στη Β΄ Ζώνη του Υμηττού δεν πρέπει να επιτραπούν χρήσεις που δεν είναι συμβατές με το φυσικό περιβάλλον του βουνού.
Απαιτούμε να καθαρίζονται τα μονοπάτια του Υμηττού, ώστε να υπάρχει πρόσβαση στους πολίτες - φίλους του Βουνού . Ιδιαίτερα στην περιοχή από τον Κουταλά μέχρι το Μοναστήρι του Καρέα που σήμερα είναι επιβαρημένη σε βάρος του περιβάλλοντος.
Χρόνια ολόκληρα οι κάτοικοι του Καρέα αγωνίσθηκαν για να φτιαχτεί πλατεία, αυτό που κατασκευάσθηκε τι ακριβώς είναι και ποιον τελικά θα ωφελήσει;
Ο χώρος είχε χαρακτηρισθεί για πλατεία, αυτό που τελικά διαμορφώθηκε είναι ένας τσιμεντένιος όγκος – ιδιαίτερα από την πλευρά της 28ης Οκτωβρίου- χωρίς να διατηρηθεί το ανάγλυφο της περιοχής και να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους. Κατασκευάσθηκε με μεγάλη προχειρότητα, και εμφανείς κακοτεχνίες για να προλάβουνε τις εκλογές Έγινε ένα ΓΚΑΡΑΖ 80 θέσεων, το οποίο θα εκμεταλλεύεται η εταιρεία για 20 χρόνια, παραχωρώντας σ’ αυτή 300 m2 , εις βάρος της πλατείας, στην είσοδο του γκαράζ και μόνο 100 m2 για παιδική χαρά.
Οι κάτοικοι του Καρέα όταν απαιτούσαν να φτιαχτεί πλατεία δεν είχαν στο μυαλό τους αυτό το αποτέλεσμα. Επιδίωκαν ένα χώρο ελεύθερο για τους μικρούς και μεγάλους, δεν είχαν φανταστεί ότι η διαμόρφωση της πλατείας θα γινόταν με αυτό τον τρόπο που τελικά εξυπηρετεί κυρίως την ιδιωτική εταιρεία που θα εκμεταλλεύεται το Γκαράζ.
Φίλοι συνδημότες
Ο Καρέας που ζούμε μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί σε ένα προάστιο ακόμα πιο όμορφο με κοινωνικές υποδομές (υγείας, παιδείας, καθαριότητας), με ελεύθερους χώρους αναψυχής, άθλησης, στέκια νεολαίας κλπ. Για αυτό χρειάζεται να αναπτυχθεί η ανεξάρτητη δράση των πολιτών, να αναπτυχθούν κινήματα τα οποία θα αντιστέκονται στις αντιλαϊκές πολιτικές και θα απαιτούν από τη Δημοτική Αρχή λύσεις στα καθημερινά προβλήματα. Η Αριστερή Παρέμβαση προσπάθησε όλα αυτά τα χρόνια με τη δράση της, να αναδείξει αυτά τα προβλήματα, απαίτησε να δοθούν λύσεις.
Σας καλούμε να συνεχίσουμε και να αναπτύξουμε τη δράση μας, να αντισταθούμε στην πολιτική που θέλει το Δήμο Επιχείρηση, με τους Δημότες πελάτες, σε σύμπραξη με τα ιδιωτικά συμφέροντα και σε αντίθεση με τα συμφέροντα των πολιτών.
Η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή στη πόλη και την κοινωνία δεν βρίσκεται στην επιλογή των διαχειριστών της αντιλαϊκής πολιτικής. Βρίσκεται στη λαϊκή και νεολαιίστικη αυτενέργεια και διεκδικητική δράση των πολιτών. Αυτή η δράση πρέπει να αναπτυχθεί και με την ψήφο σας στις Δημοτικές εκλογές, για να ενισχυθεί η Λαϊκή Αντιπολίτευση και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενάντια στη Δημοτική Εξουσία και τις αντιλαϊκές πολιτικές.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Συνοικιακό Συμβούλιο Καρέα που οι αποφάσεις του οποίου θα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για το Δήμο.
Να γίνει κυκλοφοριακή μελέτη για να δημιουργηθεί κόμβος σύνδεσης του Καρέα με το βασικό οδικό δίκτυο.
Να δημιουργηθούν πεζοδρόμια για να μπορούν οι πεζοί να περπατούν με ασφάλεια στην Κατεχάκη.
Να δημιουργηθούν κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων του Καρέα.( π.χ παράρτημα κέντρου Υγείας.)
Να προχωρήσει τώρα η κατασκευή νέου Γυμνάσιου Καρέα. Να κατασκευαστούν Νηπιαγωγείο, Δημοτικό γιατί τα υπάρχοντα δεν καλύπτουν τις ανάγκες.
Να φτιαχτούν παιδικές χαρές, πεζόδρομοι – παιδότοποι, στέκια νεολαίας. Αθλητικοί χώροι για όλους τους νέους και τις νέες δωρεάν .
ΟΥΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ - ΟΥΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ στον Υμηττό. Να μη γίνει η νέα περιφερειακή λεωφόρος. Να φύγουν τα στρατόπεδα. Να απομακρυνθούν όλες οι δραστηριότητες από τον Υμηττό που δεν είναι συμβατές με το περιβάλλον.
ΣΤΗΡΙΞΤΕ – ΨΗΦΙΣΤΕ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Για να ενισχυθεί η Λαϊκή Αντιπολίτευση στο Δήμο