Τετάρτη 15 Ιουνίου 2005

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡ. ΠΑ. ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΘΕΣΜΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

Μια πρώτη σημαντική νίκη! 2107651584
Πολίτες του Βύρωνα!
Μετά από τρεις μήνες πολύμορφων κινητοποιήσεων, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς αναγκάστηκαν να δηλώσουν δημόσια πως το πρόγραμμα «εθελοντικής φύλαξης» αποσύρεται και δεν θα εφαρμοστεί. Η εξέλιξη αυτή συνιστά μια πρώτη νίκη για το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου του δήμου μας, που από την αρχή είχε αντιταχθεί σε αυτό το πολύμορφα αντιλαϊκό και χαφιεδίστικο έκτρωμα.
Σε μια εποχή όπου καλλιεργείται συστηματικά η κρατική τρομοκρατία και καταστολή, όπου καταργούνται σιγά-σιγά τα δημοκρατικά δικαιώματα, προκειμένου να εφαρμοστούν χωρίς σημαντικές αντιδράσεις οι αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νίκες σαν αυτή που πετύχαμε, αφήνουν αξιόλογες παρακαταθήκες και τονώνουν την αντίληψη πως μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα, αρκεί να είμαστε κάθετα αντίθετοι με οποιαδήποτε πολιτική επιλογή στρέφεται εναντίον των εργαζομένων και της κοινωνίας από όπου και αν προέρχεται.
Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα μαζί με τις Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις του Υμηττού ήταν οι πρώτες κινήσεις που τάχθηκαν από την αρχή και με αποφασιστικότητα ενάντια στην πολιτική επιλογή της διοικούσας παράταξης και του δημάρχου κ. Χαρδαλιά. Απαντήσαμε στο βασικό επιχείρημα του δημάρχου ότι με το μέτρο αυτό θα έρθει η... ησυχία στις γειτονιές του Βύρωνα, λέγοντας πως η όποια εγκληματικότητα ή παραβατικότητα δεν αντιμετωπίζεται με τον χαφιεδισμό, με ανθρωποφύλακες, με το να καθιστούμε τους πάντες υπό παρακολούθηση αλλά με την εξάλειψη των αιτιών που γεννούν αυτά τα φαινόμενα (ανεργία, φτώχεια, καταστολή κ.ά.), τα οποία από ότι φαίνεται ελάχιστα ενδιαφέρουν την Δημοτική Αρχή, ενώ την ίδια στιγμή ο κομματικός της φορέας (η ΝΔ) κάνει ό,τι μπορεί για να τα γιγαντώσει.
Ταυτόχρονα απαντήσαμε και στη δεύτερη πλευρά της απόφασης της Δημοτικής Αρχής που ήταν η λογική του «εθελοντισμού». Η προσφορά απλήρωτης εργασίας εκ μέρους των πολιτών, η οποία καλύπτεται πίσω από την αυταπάτη του «εθελοντισμού», είναι η ουσία των πρωτοβουλιών που λαμβάνει τόσο η τοπική όσο και η κεντρική εξουσία. Δεν αρκεί η τόση ανεργία και ακρίβεια, οι μισθοί-φιλοδωρήματα των 500 και 600 ευρώ, η ολοένα αυξανόμενη φορολογία από δήμο και κράτος και η συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών, τώρα μας θέλουν και να δουλεύουμε τζάμπα «εθελοντές» δασοφύλακες, οδοκαθαριστές κ.λπ.! Αν τους ενδιαφέρει η προστασία του δάσους και η καθαριότητα των δρόμων να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες αυτές και κατόπιν ας απευθυνθούν και στην αλληλεγγύη της κοινωνίας. Ας σταματήσουν να αντικαθιστούν τις κοινωνικές υπηρεσίες με τη θέληση του κοσμάκη να βοηθήσει το διπλανό του. Ας πάψουν να εκμεταλλεύονται τη βαθιά ανθρώπινη διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά, προκειμένου η κεντρική και η τοπική εξουσία να γλιτώσουν χρήματα για να τα ροκανίσουν έπειτα οι γνωστοί-άγνωστοι διαπλεκόμενοι.
Τέλος, υποστηρίξαμε την κοινή δράση σε ένα ζήτημα που αφορούσε όλη την πόλη, συμβάλλοντας στην ίδρυση της «Πρωτοβουλίας Φορέων», στην οποία συνευρεθήκαμε με δυνάμεις που υπήρξε μία σύμπτωση απόψεων μόνο για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Δεν εφησυχάζουμε!
Ξέρουμε πολύ καλά ότι τα δύσκολα είναι μπροστά. Η κεντρική πολιτική κατεύθυνση παραμένει η ίδια: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από κοινού προωθούν μια άγρια αντιλαϊκή πολιτική και γι’ αυτό έχουν ανάγκη την εμπέδωση από τους εργαζομένους ενός κλίματος διαρκούς φόβου, ανασφάλειας και προσφοράς «εθελοντικής»-απλήρωτης εργασίας προκειμένου να συντηρηθεί η συναίνεση, ο ατομισμός και η απραξία μπροστά στα αίσχη που ετοιμάζουν τα δυο μεγάλα κόμματα..Μοναδική απάντηση είναι η ενότητα και η πάλη όλων των εργαζομένων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές από όπου και αν προέρχονται, η ανεξάρτητη δράση όλων μας για τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας!
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Ιούνιος 2005