Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Νέα απειλή για το δάσος του Υμηττού στην περιοχή του στρατοπέδου Σακέτα: Ο δήμαρχος Ηλιούπολης, εξήγγειλε κατασκευή νεκροταφείου!

 Αναδημοσιεύουμε ανάρτηση της Μαχόμενης Ηλιούπολης με την είδηση για την αναφορά του νυν δημάρχου Ηλιούπολης. Γιώργου Χατζηδάκη και ξανά υποψήφιου στη χθεσινή του προεκλογική ομιλία, που ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει κατασκευή νεκροταφείου Ηλιούπολης στην περιοχή του Στρατοπέδου Σακέτα. 

Γιώργος Χατζηδάκης – τελευταία υπόσχεση: Καταπάτηση του δάσους του Υμηττού 

"Έναν άσο από το μανίκι νόμισε πως έβγαλε ο απερχόμενος δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης στην τελευταία προεκλογική του ομιλία την Παρασκευή κι αυτός δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία πρόταση για ένα ακόμα κτύπημα στον πολύπαθο Υμηττό! 

Συγκεκριμένα, είπε πως προωθεί την κατασκευή νέου δημοτικού κοιμητηρίου σε περιοχή του στρατοπέδου Σακέτα, που βρίσκεται μέσα στη ζώνη προστασίας του Υμηττού και σε δασική έκταση, στα όρια του δήμου Βύρωνα! 

Δεκαετίες τώρα οι κάτοικοι και το κίνημα των γειτονικών στον Υμηττό δήμων (από τον Βύρωνα μέχρι την Ηλιούπολη) απαιτούσαν να φύγει το στρατόπεδο Σακέτα και να ενταχθεί οργανικά ο χώρος στις δασικές εκτάσεις του Υμηττού, να παραδοθεί στον λαό για επαφή με το περιβάλλον, βόλτα στο βουνό".

Η Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα καταγγέλλει αυτούς τους σχεδιασμούς. Το δάσος του Υμηττού δεν είναι για καταστροφή, αλλά για περιφρούρηση και προστασία. Θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν θα το επιτρέψουμε. Καλείται να απαντήσει η δημοτική αρχή Βύρωνα για το αν αυτή η εξαγγελία έχει την έγκρισή της.