Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Ψήφισμα καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων του δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα

Το παρακάτω ψήφισμα για την αντιφασιστική δράση υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα στις 11/10/2021, μετά από κοινή πρόταση Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα και Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα. Στη συζήτηση και την ψηφοφορία του ψηφίσματος συμμετείχαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, πλην των παρατάξεων του Χρ. Γώγου και του Μ. Μπαντή οι οποίες δήλωσαν από την αρχή ότι θα απείχαν από την συζήτηση και πως δεν θα ψήφιζαν υπέρ. 

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα ημ. 11/10/2021 

Την προηγούμενη εβδομάδα, με έναρξη τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, η ελληνική κοινωνία γίνεται μάρτυρας της προσπάθειας των φασιστών να ξανασηκώσουν κεφάλι, ένα μόλις χρόνο μετά την καταδίκη της ΧΑ. Προσπαθούν να μολύνουν την νεολαία με το δηλητήριο του μίσους, του ρατσισμού και του φασισμού, να επιβάλλουν στην δημόσια σφαίρα τη μισητή παρουσία τους και τις απάνθρωπες ιδέες και πράξεις τους. 

Νεοναζιστικές συμμορίες επιτίθενται σε δράσεις φοιτητικών συλλόγων και σε εκδηλώσεις της αριστεράς (Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης στο ΚΚΕ, Ν. Ηράκλειο Αττική στην ΚΕΕΡΦΑ), θέτοντας σε κίνδυνο, ξανά, την ζωή ανθρώπων. Όλα αυτά τα γεγονότα δεν είναι ούτε «μεμονωμένα περιστατικά», ούτε «απλοί τραμπουκισμοί και αντεγκλήσεις μεταξύ αντιφρονούντων». Είναι μια οργανωμένη, συστηματική, μεθοδευμένη και στηριζόμενη από πλήρεις δομές και εξοπλισμό εγκληματική δράση σε βάρος όσων αγωνίζονται, αντιφασιστών, αριστερών, μεταναστών, προσφύγων και κάθε διαφορετικού που ξεφεύγει από τα πρότυπα των νεοναζί, που αποτελούσαν ανέκαθεν πρωταρχικό στόχο της ναζιστικής εγκληματικής βίας Θέλουν να χτυπήσουν το ταξικό εργατικό κίνημα, την εκπαιδευτική κοινότητα και γενικά όποιον σηκώνει κεφάλι απέναντι τους, όπως και την περίοδο 2012 – 2013.

Η κυβέρνηση αντί να καταδικάσει ρητά και κατηγορηματικά τις φασιστικές επιθέσεις, επιχειρεί με απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της, όπως του υφυπουργού Παιδείας κ. Συρίγου να εξισώσει την εγκληματική ναζιστική βία με τον αντιφασιστικό αγώνα , αναπαράγοντας την θεωρία των "δύο άκρων". Μιλάει για «εκατέρωθεν βία» και προκλήσεις από το αντιφασιστικό κίνημα και προσπαθεί να βάλει στο ίδιο τσουβάλι τους νοσταλγούς των ναζί με την αγωνιζόμενη κοινωνία. Την ίδια προσπάθεια επιχειρούν και διάφοροι άλλοι πολιτικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι και παράγοντες του κατεστημένου, ενώ μέσα στους μηχανισμούς του κράτους θύλακες των φασιστών δρουν ανενόχλητοι. Το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα: 

- Καταδικάζει κατηγορηματικά τις φασιστικές επιθέσεις 

- Αποδοκιμάζει όσους και όσες επιχειρούν να ξεπλύνουν τους φασίστες μέσω της ανιστόρητης και αντικομουνιστικής θεωρίας των δύο άκρων 

- Καλεί την κυβέρνηση να δείξει τέλος στην «ένοχη ανοχή» που επιδεικνύει και αναλάβει δράση απέναντι στην επανεμφάνιση των φασιστικών «ταγμάτων εφόδου» πριν να έχουμε νέο Παύλο Φύσσα, νέο Σαχζάτ Λουκμάν.

- Χαιρετίζει την απόφαση της ΟΛΜΕ για τη διοργάνωση ημέρας αντιφασιστικής δράσης στα σχολεία στην επέτειο της καταδίκης της ΧΑ στις 7/10, και δηλώνει ότι ο Δήμος θα παρέχει ό,τι στήριξη ζητηθεί από τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς για τέτοιες δράσεις 

- Καλεί τους πολίτες του Βύρωνα να διατρανώσουν, με το σύνολο του δημοκρατικού λαού, την αντίθεση τους στον φασισμό και σε αυτούς που τον εκτρέφουν και τον συντηρούν.

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα, διαμηνύει ρητά προς κάθε κατεύθυνση ότι το φασιστικό δηλητήριο δεν χωράει στα σχολεία, τις γειτονιές και τους δρόμους του Βύρωνα και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για το διασφαλίσει!