Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  Τις τελευταίες εβδομάδες γινόμαστε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς και τραγικού γεγονότος. Ένας νέος άνθρωπος αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το ίδιο του το σώμα ως όπλο για να διεκδικήσει ένα από τα πιο βασικά δικαιώματα του ανθρώπου. Το δικαίωμα στην μόρφωση.

  Ο Νίκος Ρωμανός (φίλος του δολοφονηθέντος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου) εκτίει ποινή φυλάκισης δεκαπέντε ετών για τη συμμετοχή του σε ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Μέσα από τις φυλακές κατάφερε να επιτύχει στις πανελλήνιες εξετάσεις και να εισαχθεί στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον νόμο οι έγκλειστοι φοιτητές δικαιούνται εκπαιδευτικές άδειες για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα στις σχολές τους. Η κυβέρνηση, όμως δεν επιτρέπει αυτό να ισχύσει και για το Νίκο Ρωμανό και του απαγορεύει την παρακολούθηση. Ανεξάρτητα, από διαφωνίες με τις πολιτικές του επιλογές και ενέργειες, είναι θέμα στοιχειωδών δημοκρατικών αρχών να υπερασπιζόμαστε όλοι το δικαίωμα και των φυλακισμένων στη μόρφωση και να εναντιωνόμαστε στην επιλεκτική μη εφαρμογή των νόμων.  

Η επίθεση που εφαρμόζεται στο πρόσωπο του Ρωμανού αποσκοπεί να τρομοκρατήσει και να «συμμορφώσει»  κάθε αγωνιζόμενο και πληττόμενο κομμάτι της κοινωνίας αλλά κυρίως της νεολαίας. Είναι ενταγμένη στο κλίμα αυταρχισμού, καταστολής και περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων, που χρησιμοποιείται για να περάσουν τα μέτρα της οικονομικής βίας στο λαό που διαπράττει η κυβέρνηση με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας. Για αυτό βγάζουν παράνομες τις απεργίες, επιστρατεύουν, κτυπούν τις διαδηλώσεις, απολύουν όποιον διεκδικεί, εμποδίζουν τη σύγκλιση φοιτητικών συνελεύσεων και σέρνουν μαθητές στα δικαστήρια για τις κινητοποιήσεις.

ΟΧΙ στην παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ.