Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ


Αίτημα - επιστολή κατέθεσε η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα για τα επανειλημμένα  ατυχήματα που γίνονται στη διασταύρωση των οδών Χειμάρας και Κολοκοτρώνη. 

                                       ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
24/11/2014

      Προς το
                                              Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα                                                    Υπόψη: Τεχνικής Υπηρεσίας

ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΟΔΩΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΑΣ

Κύριοι,
Στη διασταύρωση των οδών Κολοκοτρώνη και Χειμάρας γίνονται τακτικά τροχαία ατυχήματα, πολλά από τα οποία είναι ιδιαίτερα σοβαρά ακόμα και με βαρείς τραυματισμούς και πιθανά και με απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η κατάσταση αυτή έχει την αιτία της και στην προβληματική σήμανση στο εν λόγω σημείο.
Επί της οδού Χειμάρας το σήμα για το στοπ από την αριστερή πλευρά : α) έχει τοποθετηθεί αρκετά μέτρα πριν τη γωνία β) η ορατότητά του εμποδίζεται από φανοστάτη με φωτοβολταϊκό που έχει τοποθετηθεί μπροστά του και ο οποίος μάλιστα δεν λειτουργεί γ) το σήμα έχει πάνω του αυτοκόλλητα και δ) στην ίδια ευθεία του οπτικού πεδίου με το στοπ υπάρχουν πολλές ακόμα πινακίδες (τη νύχτα και φωτεινές) που δεν δημιουργούν συνθήκες συγκέντρωσης της προσοχής πάνω του. Η όλη κατάσταση για ένα αφηρημένο ή απρόσεκτο οδηγό, που τυχόν προσέξει το δεξί στοπ (που δεν έχει όλα τα παραπάνω προβλήματα παρά μόνο τα αυτοκόλλητα πάνω του), δημιουργεί σύγχυση γιατί μπορεί να νομίσει ότι τα αυτοκίνητα από την οδό Κολοκοτρώνη έρχονται από δεξιά, να ελέγξει μόνο από αυτή την πλευρά την κίνηση, να βγει χωρίς να ελέγξει την αριστερή και να γίνει υπεύθυνος σύγκρουσης.
Θεωρούμε ότι υπάρχει ευθύνη της πολιτείας για τη συγκεκριμένη κακοτεχνία και αμέλεια που καθίσταται και εγκληματική αν αδιαφορήσει για την άμεση επανόρθωση των προβλημάτων, μετά την ενημέρωσή της για τα παραπάνω.
Καλούμε το δήμο Βύρωνα να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς για τη σωστή σήμανση της συγκεκριμένης διασταύρωσης.

Συν/να : 1 φωτογραφία

              
                                                                       Για την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Ο δημοτικός σύμβουλος

 Σταύρος Τζιορτζιώτης