Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Και άλλη απόπειρα έξωσης στο Βύρωνα σταμάτησε με την παρουσία κόσμου

αναδημοσίευση από το κοινό ιστολόγιου του συνδυασμού μας

Σήμερα Τετάρτη 06/03 επιχειρήθηκε  έξωση μιας γυναίκας από την κατοικία της στην οδό Βρυούλων. Η έξωση αποτράπηκε με την μαζική παρουσία του κόσμου και αποχώρησε ο δικαστικός επιμελητής,  η αστυνομία και η πυροσβεστική που είχαν κληθεί.

Το πρόβλημα αδυναμίας αποπληρωμής δημιουργήθηκε από την αλλαγή των ισοτιμιών και των επιτοκίων, καθώς το σπίτι είχε αγοραστεί με δάνειο από τη Eurobank με επιτόκιο σε ελβετικό φράγκο.

Το σπίτι είχε αγοράσει  η ιδιοκτήτρια το 2005 με στεγαστικό δάνειο ύψους περίπου 180.000 € από τη Eurobank και είχε αποπληρώσει πάνω από 100.000 €. Στη συνέχεια δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τις δόσεις του δανείου γιατί έμεινε άνεργη. Η τράπεζα δεν έδινε στοιχεία στη δανειολήπτρια για το ακριβές υπόλοιπο που θεωρεί ότι της χρωστούσε και πέρασε το δάνειο με βάση την κάλυψη που της έδωσαν οι νόμοι των κυβερνήσεων στις λεγόμενες εταιρείες διαχείρισης,servicers. Η μοναδική κατοικία της γυναίκας βγήκε σε πλειστηριασμό από τη Do Value έναντι 163.000 €, ενώ πρόκειται για οροφοδιαμέρισμα 93 τ.μ. 3ου ορόφου με αποθήκη και parking σε πολυκατοικία 20 ετών περίπου.

Η αναλγησία τραπεζών, κυβερνήσεων που αρπάζουν τα σπίτια του λαού δεν μπορεί να κάμψει τις αντιστάσεις μας.  

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως η μαζική μας κινητοποίηση δημιουργεί ασπίδα προστασίας απέναντι στη λεηλασία της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες και τα funds.

Χρειάζεται έγκαιρα να έχουμε εμπιστοσύνη στη λαϊκή δράση, να επικοινωνούμε την πληρροφόρηση και να πάρουμε μέτρα για να οργανώσουμε τις δράσεις μας και να αποτρέπουμε κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, εξώσεις.

Κανένα σπίτι λαϊκού νοικοκυριού στα χέρια τραπεζίτη