Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής Δημήτρης Σουλιώτης, αύριο Τρίτη η κηδεία.

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 28/1/2022 ο Δημήτρης Σουλιώτης, αγωνιστής της αριστεράς και των κινημάτων.

Γεννήθηκε το 1937 στον Πειραιά και δούλεψε ως ασυρματιστής στο εμπορικό ναυτικό. Εντάχτηκε στο ΚΚΕ και υπήρξε συνδικαλιστής στο ναυτεργατικό κίνημα. Υπέστη διώξεις την περίοδο της δικτατορίας. Μετά τη μεταπολίτευση εκλέχτηκε δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος με τις παρατάξεις που στήριζε το ΚΚΕ στον Πειραιά. Αποχώρησε και εντάχτηκε στο Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, από τον οποίο αποχώρησε το 2004 και έκτοτε παρέμεινε ενεργός ανένταχτος αριστερός.

Στο Βύρωνα έζησε τις 2 προηγούμενες δεκαετίες, όπου δραστηριοποιήθηκε ενάντια στα χαράτσια (Ανοικτή Πρωτοβουλία Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια), στην ακρίβεια, για δημοτικά και λαϊκά προβλήματα, κλπ.. Στην ιστοσελίδα μας είχαν αναρτηθεί αρκετά κείμενα που σχετιζόταν με τη δράση του.  Καρπός των προσπαθειών του ήταν και η ίδρυση από το 2012 και η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα μέχρι σήμερα.

Η Αριστερή Παράταξη μαζί και με άλλες δημοτικές παρατάξεις είχε προτείνει να αποδοθεί τιμητική διάκριση από το δήμο στο πρόσωπό του. Μετά την άρνηση της δημοτικής αρχής, προχωρήσαμε από κοινού με αυτές τις παρατάξεις και άλλες συλλογικότητες στην απόδοση αναμνηστικής τιμητικής πλακέτας (σύμφωνα με τη θέλησή του όχι στον ίδιο, αλλά στο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα) ως αναγνώριση του έργου του για τη στήριξη άπορων και οικονομικά αδύναμων κατοίκων.  

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 30/1 ώρα 13.00 το μεσημέρι στο νεκροταφείο Βύρωνα.

Επιθυμία της οικογένειας, αντί για στεφάνι, όποιος/α θέλει να στηρίξει το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα, Ελλησπόντου 21.