Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Πέμπτη 23/11 στις 6.30 μμ έξω από το ΥΠΕΘΑ-Κοινό κάλεσμα σε κινητοποίηση ενάντια στη στήριξη της χώρας μας στη σφαγή στην Παλαιστίνη

Στηρίζουμε την κινητοποίηση που καλούν εργατικά σωματεία, συλλογικότητες και άλλες κινήσεις δήμων και περιφέρειας.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο του Ισραήλ, με τη στήριξη ΗΠΑ - NATO και ΕΕ

Η νέα δραματική φάση του πολέμου του Ισραήλ κατά της Γάζας, της «μεγαλύτερης φυλακής του κόσμου» και συνολικά κατά των Παλαιστινίων, που έχει προκαλέσει ήδη έναν τρομερό αριθμό νεκρών και τραυματιών, συγκλονίζει όλο τον κόσμο. Χιλιάδες άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη διαδηλώνουν για “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” και σταμάτημα του βάρβαρου πολέμου που ξεκίνησε και πάλι το Ισραήλ.

Καταδικάζουμε την επί 75  χρόνια μαζική σφαγή και γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Είμαστε σταθερά και αταλάντευτα αλληλέγγυοι με τον αδάμαστο ηρωικό λαό της Παλαιστίνης και τον πολύχρονο αγώνα του ενάντια στην συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή. Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον αγώνα τους για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Η φυλάκιση 2.500.000 ανθρώπων στη Λωρίδα της Γάζας, ο κατοχικού τύπου εποικισμός της Παλαιστίνης και η διαρκής κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ένα μακελειό που καμία σχέση δεν έχει με «αυτοάμυνα» του Ισραήλ. Τρομοκράτες δεν είναι οι Παλαιστίνιοι αγωνιστές αλλά το σιωνιστικό καθεστώς που μετατρέπεται σε αντιδραστική ρατσιστική πολιτεία προχωρώντας στην εκκαθάριση της Γάζας από κοινού με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Είναι αυτοί που αποθρασύνουν το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και επιδιώκουν να θαφτούν για πάντα οι Παλαιστίνιοι και τα δικαιώματά τους. ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν μεγάλα γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή και αυτά υπερασπίζονται. Από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, η επίθεση στην Παλαιστίνη συσχετίζεται με τη γενικότερη όξυνση των καπιταλιστικών ανταγωνισμών και των πολέμων του κεφαλαίου που ξεσπούν.

Η εγκληματική πολιτική του Ισραήλ βρίσκει πρόθυμους συμμάχους την ελληνική κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ακροδεξιάς. Η χώρα έχει μετατραπεί σε πολεμικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ: Σούδα, Ελευσίνα, Αγχίαλος είναι ήδη στην υπηρεσία των «φονιάδων των λαών» ενώ η  κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να ψηφίσει λευκό σε ψήφισμα του ΟΗΕ για ανακωχή και άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων! Σε αυτές τις συνθήκες, η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να παίξει το ρόλο του καλού στρατιώτη των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή ενισχύοντας τον επιθετικό άξονα Ελλάδα-Ισραήλ-Αίγυπτος-Κύπρος για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου. Η εμπλοκή του ελληνικού κράτους στον άδικο πόλεμο του Ισραήλ μεγαλώνει διαρκώς μπλέκοντας τη χώρα σε επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια.

Οι συγκλονιστικές εικόνες της ηρωικής αντίστασης των Παλαιστινίων, οι εικόνες άοπλων και μικρών παιδιών που τα βάζουν με πάνοπλους στρατιώτες και τα τεθωρακισμένα άρματα μετατρέπουν τον αγώνα υπέρ  του παλαιστινιακού λαού και κατά της ελληνικής εμπλοκής και συνενοχής στο συνεχιζόμενο μακελειό υπόθεση επιτακτική. Στεκόμαστε στο πλάι του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία, απέναντι στους ανταγωνισμούς, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους πολέμους του κεφαλαίου για το μοίρασμα της ενεργειακής πίτας.

Δεν τσιμπάμε στην κατάπτυστη μαύρη προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ που καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα κυβερνητικά επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας παρουσιάζοντας το θύμα ως θύτη, τον αμυνόμενο ως επιτιθέμενο, τους βομβαρδισμούς αμάχων ως νόμιμη άμυνα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία.

 -Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις.

-Να ηττηθεί το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ.

-Λευτεριά και ανεξαρτησία στον Παλαιστινιακό λαό. Ενιαίο ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος

-Όχι στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε. στην περιοχή .

-Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και  άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.

- Να σταματήσει κάθε εμπλοκή / συμμετοχή της χώρας μας στη σφαγή που υπογράφουν Ισραήλ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – «δολοφόνο του Ισραήλ» και να σπάσει ο άξονας Ελλάδας – Ισραήλ.

- Να επιστρέψουν οι φρεγάτες και να ακυρωθεί κάθε στρατιωτική αποστολή εξω από τα σύνορα που έμμεσα (υποστηρικτικά) ή άμεσα συμμετέχει στις επιχειρήσεις. Καμιά διευκόλυνση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ από το ελληνικό έδαφος.

- Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να φύγουν οι βάσεις από την Ελλάδα.

Καλούμε στην κινητοποίηση Πέμπτη 23/11 στις 6.30μμ στο Υπ. Εθνικής Άμυνας (σταθμός μετρό Εθνική Άμυνα) που καθοδηγεί τη συμμετοχή στις επιχειρήσεις.

Περιφερειακές κινήσεις

• Αν. Μακεδονία – Θράκη: Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-Ανταρσία στην Α.Μ.Θ.

• Αττική: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική- Ανταρσία σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

• Βόρειο Αιγαίο: Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά

• Κ. Μακεδονία : Ανταρσία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Κ. Μακεδονία

• Πελοπόννησος: Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την ανατροπή

Δημοτικές κινήσεις

•          Αγ. Αναργύρων – Καματερού: Ανυπότακτη Πόλη - Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση

•          Αθήνας: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση - Ε.Ε. – κεφάλαιο

•          Βύρωνα: Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα 

•          Γλυφάδας: Αριστερή πρωτοβουλία Γλυφάδας - Με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

•          Δάφνης: Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης Υμηττού

•          Ελληνικού-Αργυρούπολης: Εκτός Πλάνου – Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης 

•          Ηρακλείου: Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο 

•          Καλλιθέας: Μια Πόλη στο Δρόμο Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση

•          Καισαριανής: Ανυπόταχτη Καισαριανή-Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση

•          Νέας Ιωνίας: Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία 

•          Νέας Σμύρνης: Μια πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

•          Περιστερίου: Αριστερή Κίνηση Περιστερίου