Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

ΠΩΣ είναι σήμερα η πλατεία Φατσέα και ΠΩΣ θέλουν εργολάβοι και δημοτική αρχή να γίνει


Συγκρίνουμε τις δύο φωτογραφίες: Όπως είναι ΣΗΜΕΡΑ η πλατεία Φατσέα και όπως θέλουν να την κάνουν βάσει της μελέτης που έχουν καταθέσει. Η διαφορά φαίνεται κατευθείαν: Η πρώτη φωτό δείχνει την πλατεία Φατσέα όπως είναι σήμερα: Πολλά και μεγάλα δέντρα, αρκετό πράσινο, όμορφα πετρόχτιστα πεζούλια, αρκετή φυσική σκιά, λειτουργική και όμορφη διαρρύθμιση και συμβατός με το δικαίωμα των πεζών, αριθμός τραπεζοκαθισμάτων (όποιος ξέρει την πλατεία το γνωρίζει αυτό).

Η δεύτερη φωτό, μας δείχνει την πλατεία Φατσέα, όπως ονειρεύεται να την κάνει η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τους εργολάβους: Ελάχιστο και κυρίως χαμηλό πράσινο (γκαζόν και θάμνοι), πολύ μπετόν, γυαλί, μέταλλο (τεχνητή...σκίαση) για τους ιθαγενείς και επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, λες και σε καιρό μεγάλης φτώχειας, δεν θα έχει που να πιει ο κόσμος τον καφέ του. 

Όλο αυτό ονομάζεται καταστροφή διαμέσω μιας γλυκόηχης λέξης που λέγεται "ανάπλαση". Μας πλασάρουν όμορφες λέξεις για να κρύψουν τις καταστροφές που κάνουν. Ζητάμε να παρθεί πίσω η μελέτη! Η πλατεία Φατσέα χρειάζεται περιποίηση και φροντίδα και όχι ανάπλαση! Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής, να εμποδίσουν την καταστροφή αυτής της όμορφης πλατείας. Οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, να απαιτήσουμε την απόσυρση αυτής της καταστροφικής μελέτης και την ματαίωση της "ανάπλασης".

Παραθέτουμε τον σύνδεσμο (λινκ) της ηλεκτρονικής "διαβούλευσης" για την μελέτη καταστροφής της πλατείας Φατσέα, όπου μπορεί ο καθένας και η καθεμία μας, να εκφράσουν την γνώμη τους για την μελέτη/καταστροφή:   https://www.dimosbyrona.gr/contact_diav.php