Κυριακή 3 Μαΐου 2020

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ


Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στην εργαζόμενη Γεωπόνο στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Κυριακή Κλοκίτη, η οποία, στα πλαίσια των καθηκόντων της έκανε αναφορά της στη διοίκηση του Δήμου για παράνομες εργασίες τεχνικής εταιρείας στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, όπως όφειλε να κάνει ως προϊσταμένη του Τμήματος Άλσους, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου.

Μέσα από τη διοίκηση του δήμου υπήρξε διαρροή της αναφοράς και του ονόματός της σε αθλητικά σάιτ και βρέθηκε «κρεμασμένη στα μανταλάκια». Ακολούθησαν απειλές για την σωματική της ακεραιότητα από οπαδούς που σχολίαζαν επί μέρες τις αναρτήσεις των αθλητικών σάιτ, διαρρέοντας και προσωπικά δεδομένα, όπως τόπο κατοικίας κλπ και χείμαρρος σεξιστικών επιθέσεων στο πρόσωπό της.

Η διοίκηση του Δήμου με επικεφαλής το δήμαρχο Γιάννη Βούρο, κράτησε αδιάφορη στάση απέναντι στα γεγονότα τόσο της παράνομης παρέμβασης στο Άλσος όσο και της στοχοποίησης της υπαλλήλου του, με υπεκφυγές και μισόλογα, όπως κατήγγειλε και το σωματείο εργαζομένων του Δήμου σε δύο ανακοινώσεις του. Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας για τα απαράδεκτα αυτά γεγονότα και ταυτόχρονα την αλληλεγγύη μας στην υπάλληλο του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας–Ν. Χαλκηδόνας Κυριακή Κλοκίτη, αλλά και σε κάθε εργαζόμενο-η που δέχεται επιθέσεις προκειμένου να μείνει σιωπηλός-ή και να μην κάνει τη δουλειά του/της.

Το Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας είναι πνεύμονας για όλη την Αθήνα, είναι δημόσιος ελεύθερος χώρος, ανήκει σε όλους τους πολίτες και είναι πολύτιμο κοινό αγαθό. Επίσης, η δημοκρατία και η ελευθερία είναι πολύτιμα αγαθά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τα καταπατάει με απειλές και εκφοβισμούς.