Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση της ΑΡ.ΠΑ. για τις δημοτικές εκλογές: Ας περπατήσουμε μαζί! Να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

 

Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, ως συνέχεια της δράσης της μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, θα συμμετάσχει και στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Στόχος μας είναι να αναδειχτούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Βύρωνα και να συμβάλλουμε στο δρόμο για την αντιμετώπισή τους. Που δεν είναι άλλος από το να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, οργανώνοντας τη συλλογική διεκδίκηση και τους αγώνες για μια ζωή που μας αξίζει, στην πόλη που μας ανήκει.

Κόντρα στην πολιτική των δημοτικών αρχών, μαζί και της τελευταίας που ακολουθεί την πεπατημένη του δημοτικού κατεστημένου, και ενάντια στα μνημονιακά μέτρα, που συμφωνήθηκαν και υλοποιούνται από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τα συστημικά κόμματα και εξαθλιώνουν το λαό. Με τη συμμετοχή μας στο δημοτικό συμβούλιο θέλουμε να συμβάλλουμε, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, να έρθουν στο προσκήνιο οι απαιτήσεις για μια ανθρώπινη ζωή σε μια φιλική στους κατοίκους πόλη, για την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του Υμηττού.

-- Χωρίς τα χαράτσια και τα υπέρογκα δημοτικά τέλη για τα λαϊκά νοικοκυριά.
-- Με δωρεάν παιδικούς σταθμούς, χώρους πολιτιστικής δημιουργίας και αθλητικές υποδομές. Χωρίς ελλείψεις σε σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.
-- Χωρίς λειψή καθαριότητα.
-- Με δομές πρόνοιας για όσους τις έχουν ανάγκη, με φροντίδα για τα γηρατειά, τους ανήμπορους, τους άπορους.
-- Με ελεύθερους φροντισμένους δημόσιους χώρους, προσβάσιμους για όλους τους κατοίκους
-- Προστασία του Υμηττού από τα συμφέροντα που τον λεηλατούν.
-- Για γειτονιές αλληλεγγύης στο Βύρωνα της προσφυγιάς και της αντίστασης στο φασισμό, ανοιχτές σε κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, χρώμα, θρησκεία, ηλικία, γλώσσα, καταγωγή.
-- Με σεβασμό και ανάδειξη της ιστορίας του συνοικισμού μας.


Ζήσαμε στο δήμο Βύρωνα όλα τα προηγούμενα χρόνια τις δημοτικές εξουσίες όλων των εκδοχών που προέρχονταν από όλα τα επίσημα κόμματα από τη δεξιά μέχρι την επίσημη αριστερά. Τα μερεμέτια τους δεν άλλαξαν τη συνολική εικόνα. Με τη σημερινή δημοτική αρχή, που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι οι μισές και αόριστες προεκλογικές εξαγγελίες δεν εμποδίζουν στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, της περικοπής των κοινωνικών δαπανών, της αντικατάστασης της μόνιμης με την ελαστική εργασία κοκ.

Χρειάζεται να δυναμώσει και στο δήμο Βύρωνα η παρέμβαση όσων δεν δέχονται το δήμο-επιχείρηση, την παροχή υπηρεσιών με ανταποδοτικότητα, την εμπορευματοποίηση κάθε δραστηριότητας. Όσων απορρίπτουν τη λειτουργία του δήμου με τον αντιδημοκρατικό Κλεισθένη, την εκχώρηση στο Υπερταμείο των δημόσιων χώρων και κτηρίων του Βύρωνα, την κυριαρχία των συμφερόντων που εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους και λεηλατούν τη φύση. Όσων θέλουν, ο δήμος να λειτουργεί με κριτήριο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και όχι τη διαχείριση πολιτικών για την εξυπηρέτηση και σε τοπικό επίπεδο των επιχειρηματικών συμφερόντων.


Χρειάζεται να ισχυροποιηθεί η ανυπότακτη αριστερά που τολμά να συγκρούεται με τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ, που δεν υπακούει στις εντολές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, δεν αποδέχεται τα μνημόνια και την επιτροπεία, δεν συμβιβάζεται με την ένταξη της χώρας μας στους πολεμικούς ανταγωνισμούς, επιλέγει ρήξεις και διεκδικεί τον πλούτο για όλους.


Καλούμε όλους/ες να στηρίξουν τον όμορφο αλλά και δύσκολο δρόμο του αγώνα της συλλογικής πάλης και της οργάνωσης της δράσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, την ΕΕ, και τις Δημοτικές αρχές. Στις ερχόμενες εκλογές δεν πρέπει να δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα ότι μιλάει εξ' ονόματος μας και εφαρμόζει αντεργατικά μέτρα. Δυναμώνουμε τη φωνή των λαϊκών απαιτήσεων μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, στηρίζουμε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ.

Δεν είναι μονόδρομος η μιζέρια, η μοιρολατρεία, η απογοήτευση και η υποταγή.
Υπάρχει ελπίδα στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία!
Δικαιούμαστε μια πόλη που να καλύπτει τις ανάγκες μας και να στηρίζει τις προσδοκίες μας!

Βύρωνας, 22 Μαρτίου 2019