Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Οι αγώνες στο χώρο της εκπαίδευσης έχουν τη στήριξη όλων μας

 
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΩΝ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ

Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, δηλώνει ότι στηρίζει τους αγώνες των εκπαιδευτικών αναπληρωτών και μόνιμων και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου, για το δικαίωμα στη δουλειά, σε δωρεάν παιδεία, για μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.

Καταδικάζουμε την -με ευθύνη της κυβέρνησης- αστυνομική βία και τη ρίψη χημικών από τους μηχανισμούς καταστολής, ενάντια στη μαζική και μαχητική πορεία των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 11/1/209. Επίθεση που προκάλεσε τραυματισμούς διαδηλωτών από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Το σχέδιο νόμου του υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών και των μόνιμων διορισμών νομιμοποιεί την κατεδάφιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Εμπεδώνει το «δια βίου» κυνήγι προσόντων για μία θέση -στην πραγματικότητα- 9μηνης ελαστικής εργασίας. Γενικεύει την προσωρινή, φτηνή εργασία. Καθιερώνει τη ζούγκλα του ανταγωνισμού, του ατομικού φακέλου, της ατομικής αξιολόγησης.

Αυτό επιτάσσουν τα μνημόνια και οι ντιρεκτίβες του ΟΟΣΑ και της ΕΕ και τα συμφέροντα των εργοδοτών. Αυτό σχεδίασαν τα συστημικά κόμματα και οι υπουργοί τους και το προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το νομοσχέδιο εντάσσεται στους συνολικούς σχεδιασμούς του συστήματος για την εργασία και την παιδεία. Αντικατάσταση της μόνιμης εργασίας με την φτηνή, ανασφαλή απασχόληση. Αμφισβήτηση του δικαιώματος σε δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλους χωρίς ταξικούς φραγμούς.

Οι κάτοικοι του Βύρωνα ως γονείς, εργαζόμενοι, άνεργοι απαιτούμε:

Μόνιμους εκπαιδευτικούς στα σχολεία μας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με μαζικούς διορισμούς τώρα. Παλεύουμε για ενιαίο δημόσιο, δωρεάν δωδεκάχρονο σχολείο, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Ενιαία και αποκλειστικά δημόσια δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Λέμε όχι στην εισχώρηση των επιχειρηματικών συμφερόντων στα σχολεία. Κατάργηση των διδάκτρων και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Επαγγελματικά δικαιώματα στο πτυχίο.