Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ



 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

41 χρόνια μετά παραμένει ζωντανό το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη του ’73 ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, γιατί τα δικαιώματα μας στη ζωή και την ελευθερία καταπατούνται ξανά βάναυσα. Τότε η νεολαία άνοιξε το δρόμο της πτώσης της δικτατορίας με την ανυπακοή και τη μαζική εξέγερση ενάντια στους ισχυρούς της εποχής, τη στρατιωτική χούντα, την οικονομική ολιγαρχία και τους ξένους επικυρίαρχους που τη στήριζαν. Πτώση, που ολοκληρώθηκε τον Ιούλη του ’74, μετά το καθοδηγημένο από τη χούντα και τις ΗΠΑ πραξικόπημα στην Κύπρο για την πτώση της κυβέρνησης του Μακάριου και την εισβολή του στρατού της Τουρκίας που ακολούθησε στο νησί.  

Το «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» στις πύλες του Πολυτεχνείου το ’73 είναι τραγικά επίκαιρο σήμερα, που πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στην περιοχή μας. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, συνεχίζουν να έχουν στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας, να τις χρησιμοποιούν για τις επιδρομές τους για να εξυπηρετήσουν τα γεωπολιτικά και οικονομικά τους συμφέροντα, επιδιώκοντας τον έλεγχο των χωρών της Μεσογείου και των ενεργειακών πηγών και δρόμων και κλιμακώνοντας τις εντάσεις, οξύνοντας τις αντιθέσεις, πυροδοτώντας τις συγκρούσεις, εξασφαλίζοντας προμήθειες για τις πολεμικές τους βιομηχανίες.
Από την άλλη η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Κ.Τ. από κοινού με τις κυβερνήσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών, στερούν από τον λαό το ψωμί, την παιδεία και την ελευθερία, με σημερινό παράδειγμα την πολιορκία - κλείσιμο της Νομικής από την πρυτανεία και τα ΜΑΤ και το κτύπημα των φοιτητών-τριών.
Μας έχουν αλυσοδέσει με τα δεσμά των δανείων, των μνημονίων, του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας και του Παρατηρητήριου της τρόικας  σε ένα Γολγοθά φτώχειας, ανεργίας, συντριβής εργατικών δικαιωμάτων, περιστολής δημοκρατικών ελευθεριών, διάλυσης των κοινωνικών δομών και περάσματος δημόσιων αγαθών και περιουσίας στην εκμετάλλευση της οικονομικής ολιγαρχίας. Μια κατάσταση κοινωνικού σφαγείου που μας ωθεί να βροντοφωνάζουμε στις πορείες. «Ψωμί –παιδεία – ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ‘73». Όμως, όπως λέει και το τραγούδι  χρειάζεται «Λίγο ακόμα να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα…»

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα,  μόνος δρόμος για να ανατρέψουμε την πολιτική και την εξουσία τους είναι η λαϊκή οργάνωση και πάλη, η συγκρότηση ενός εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος που θα αποτελεί το αντίπαλο δέος στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ., η εμφάνιση με μαζικούς όρους μιας ανυπότακτης αριστεράς, ο μαζικός, παλλαϊκός ξεσηκωμός για να φύγουν αυτοί και όλοι όσοι μας έφτασαν ως εδώ.
Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα καλεί να τιμήσουμε την επέτειο και τους νεκρούς του Νοέμβρη του ’73, σηκώνοντας πιο ψηλά τη σημαία των διεκδικήσεων, κόντρα στους νοσταλγούς της χούντας και ενάντια στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα, δυναμώνοντας τη συλλογική δράση και τους αγώνες για όλα όσα μας ανήκουν στη σύγχρονη εποχή. 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17/11/2014