Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ


  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
 ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ?
Το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 30/9/2013 ήταν μια ακόμα πράξη στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της δημοτικής αρχής. Ο δήμαρχος Χαρδαλιάς και η πρόεδρος του δημ. συμβούλιου Αλιφραγκή  :
1. Δεν επέτρεψαν για δεύτερη φορά να συζητηθεί ως θέμα στη συνεδρίαση του δημ. συμβούλιου αίτημα κατοίκων που με υπογραφές ζητούσαν από τον Ιούλιο να συζητηθεί στο δημ συμβούλιο να αναλάβει ο δήμος, όπως καθορίζει και νόμος, την έκδοση βιβλιαρίων προνοίας, για να μην ταλαιπωρούνται οι δημότες του Βύρωνα στην Λ. Αλεξάνδρας. Την προηγούμενη φορά επικαλέστηκαν ότι δεν ήταν προετοιμασμένοι, τώρα ότι οι υπογραφές δεν είναι όπως πρέπει, ότι δεν το επιτρέπει ο κανονισμός του δημ. συμβούλιου και άλλα ανυπόστατα.
2. Δεν άφησαν να συζητηθεί ως θέμα αίτημα κατοίκων από τον Ιούλιο για να παρθούν μέτρα από το δήμο ενάντια στη λειτουργία παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδ. Φωκαίας. Τα επιχειρήματα ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε:  ότι δήθεν δεν είναι υπόθεση του δήμου κλπ.
3. Έφεραν ως έκτακτα, χωρίς νωρίτερα να υπάρχει εισήγηση στο φάκελο και χωρίς να δώσουν πλήρη και αναλυτικά οικονομικά στοιχεία. Α.   θέμα για συμψηφισμό οφειλών του κεντρικού κράτους προς το δήμο και του δήμου προς το κεντρικό κράτος και Β. θέμα για ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων προς το δήμο.
4. Δεν έδωσαν το λόγο σε εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της Αριστερής Παρέμβασης να εκφράσει τις θέσεις μας ώστε να καταγραφούν, όπως εθιμικά γινόταν παλιότερα, όταν λόγω κωλύματος απουσιάζουν δημοτικοί σύμβουλοι μιας παράταξης, όταν και λόγω επαγγελματικής υποχρέωσης ο δημοτικός μας σύμβουλος προσήλθε με καθυστέρηση.   

Ενδεικτικό της αντιμετώπισης από τη δημοτική αρχή των κατοίκων και του δημοτικού συμβούλιου είναι ότι : α. δεν υπακούει στο νόμο που ορίζει ότι το δημ. συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να συζητήσει θέμα που ζητούν οι κάτοικοι με 25 υπογραφές. β.  ο δήμαρχος χαρακτήρισε τους κατοίκους «μπαχαλάκηδες» επειδή ζητούσαν το λόγο. γ. επικαλείται για τις επιλογές της ύπαρξη νόμων και κανονισμών που δεν  έχουν σχέση με αυτά που κάνει. δ. συκοφαντεί ως φασισμό κάθε προσπάθεια κάποιου να πάρει το λόγο, ενώ ο ίδιος μιλάει συνεχώς, διακόπτει και δεν δίνει το λόγο ούτε στους κατοίκους, ούτε σε δημ. συμβούλους της αντιπολίτευσης ε. αποφασίζει ότι δεν γίνεται θέμα στο δημ. συμβούλιο ό,τι φέρνουν οι κάτοικοι ή οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Το δημοτικό συμβούλιο, αν μπορούσε θα το καταργούσε εντελώς. Η συνεδρίασή του, γίνεται τυπικά με το ζόρι μια φορά το μήνα, μιας και είναι το ελάχιστο που τον υποχρεώνει ο νόμος. Δεν είναι τυχαίο ότι γίνεται συνήθως τέλος του μήνα και μεσημεριανές ώρες. Η λειτουργία του είναι εντελώς τυπική, χωρίς ουσιαστική συζήτηση, για επικύρωση των αποφάσεων της δημοτικής αρχής.
Όλο αυτό το αντιδημοκρατικό πλαίσιο «λειτουργίας» του δημ. συμβούλιου είναι η απαραίτητη επίφαση για να εφαρμόζεται η πολιτική της δημοτικής αρχής που είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση της πολιτικής που ασκείται από την ομογάλακτη της κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Πολιτική που συρρικνώνει την κοινωνική προστασία, διαλύει το δημόσιο, απολύει εργαζόμενους, προωθεί τη φτηνή, προσωρινή, ανασφάλιστη εργασία, εξαπλώνει τη φτώχεια, πολιτική της λαϊκής φορομπηξίας που προωθεί και στηρίζει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Θυμίζουμε τις υπερκοστολογήσεις των έργων όπως τα έργα ασφαλτοστρώσεων, ο παιδικός σταθμός της Γρανικού, το κολυμβητήριο.
Ο ολοκληρωτικός χαρακτήρας λειτουργίας των θεσμών του αστικού κράτους εξυπηρετεί τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και την αντιλαϊκή επίθεση. Δεν θα τους κάνουμε όμως τη χάρη.
Με συλλογικούς αγώνες και διεκδικητική δράση προασπίζουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας κόντρα στους σχεδιασμούς της κεντρικής και τοπικής εξουσίας.
2/10/2013