Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Αγώνας συνεχίζεται μέχρι να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική
και η συγκυβέρνηση.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας για άλλη μια φορά δώσαμε ένα δύσκολο αγώνα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων που επιβάλουν οι κυβερνήσεις σε όλες τις παραλλαγές τους. Ιδιαίτερα η σημερινή συγκυβέρνηση  με τους ταλιμπάν υπουργούς τύπου Μητσοτάκη που βγάζουν όλο το ταξικό τους μίσος ενάντια στη μόνιμη σταθερή εργασία, υπηρετώντας και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των τραπεζιτών και της εργοδοσίας, δε διστάζουν να διαλύσουν τα πάντα, ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Η συγκυβέρνηση αυτή θα γίνεται όλο και πιο επιθετική, όλο και πιο επικίνδυνη για το λαό και τη χώρα προκειμένου να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στα αφεντικά της, Δ.Ν.Τ., Ε. Ένωση, Τρόικα, κεφάλαιο, τραπεζίτες.

Προσπαθήσαμε όλες αυτές τις ημέρες να αντισταθούμε ώστε να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο καρμανιόλα που συμπεριλαμβάνει τη διαθεσιμότητα - απόλυση των συναδέλφων Δημοτικών Αστυνομικών και Σχολικών Φυλάκων. Να μην περάσουν πολιτικές προμελετημένες, προσχεδιασμένες με μόνο στόχο την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και τη διάλυση δημοτικών και δημοσίων υπηρεσιών, ιδιαίτερα κοινωνικού χαρακτήρα για τις οποίες θα επιβαρυνθεί περεταίρω ο πολίτης. Ήταν ένας αγώνας άμεσα συνδεδεμένος με τις κινητοποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και στο δήμο μας με στόχο την ενσωμάτωση των Ν. Προσώπων. 
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδελφισσες που πήραν μέρος σε αυτό τον αγώνα. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας και ξέρουμε ότι από αυτό τον αγώνα απουσίαζαν αρκετοί συναδελφοι/σσες, αυτό που θέλουμε να πούμε σε αυτούς είναι ότι όποιος στον αγώνα δε συμβάλει θα γευτεί την ήτα.
Οι κινητοποιήσεις μας αυτές, με τη μαζικότητα, το  δυναμισμό και τη μορφή  τους   δεν στάθηκαν  ικανές να ανατρέψουν τη μνημονιακή πολιτική και να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.
Η συγκυβέρνηση και οι σύμμαχοι της κατάφεραν και κέρδισαν μια ακόμα μάχη στο κοινωνικό, ταξικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει και βρίσκεται σε εξέλιξη κόβοντας το νήμα της εργασίας για χιλιάδες εργαζόμενους στους δήμους και το δημόσιο, ανάμεσα τους και 26 συνάδελφοι από το δήμο Βύρωνα, δημοτικοί αστυνόμοι και σχολικοί φύλακες.  Για εμάς οι εργαζόμενοι αυτοί παραμένουν συνάδελφοι και θα συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε να μην πεταχτούν οριστικά στο δρόμο, να επιστρέψουν στην εργασία.



Οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για μια ακόμη φορά, παρά την άποψη ορισμένων Δημάρχων για κλείσιμο επ’ αορίστου Δημαρχείων, έως και ομαδικές παραιτήσεις, δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Είναι βασικός πυλώνας στην εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής στις τοπικές κοινωνίες, της κατάργησης εργατικών δικαιωμάτων και των ιδιωτικοποιήσεων.
Συνάδελφοι
Ο αγώνας μας είναι διαρκής, μακρύς, δύσκολος.  Δεν τελείωσε. Κάθε αγώνας που δίνεται αποτελεί πλήγμα στη βάρβαρη πολιτική και τη δικομματική συγκυβέρνηση. ΔΕΝ είναι ανίκητοι. ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ κάτω από τη λαϊκή οργή - αγανάκτηση και τους λαϊκούς αγώνες.
Το Σεπτέμβριο μας ετοιμάζουν νέο κύμα διαθεσιμοτήτων – απολύσεων. Δεν αποκλείεται νέα νομοθετική παρέμβαση  που θα περιλαμβάνει μονομερή κατάργηση αρμοδιοτήτων και πόρων αλλά και κατάργηση Ν. Προσώπων, διευθύνσεων και τμημάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η αξιολόγηση, η διαθεσιμότητα, η κινητικότητα, η άρση της μονιμότητας αποτελούν το περιτύλιγμα των απολύσεων και δεν πρέπει να τους πιστεύουμε, ότι έτσι θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα που υπάρχουν στο δημόσιο και οι ίδιοι τόσα χρόνια δημιούργησαν. Στόχο έχουν τη συρρίκνωση - διάλυση και όχι την αναβάθμιση των δημοτικών και δημοσίων υπηρεσιών.  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΟ στα σχέδια τους.
Το αμέσως προσεχές διάστημα χρειάζεται να για να συζητήσουμε το μέλλον των κινητοποιήσεων, τον τρόπο κλιμάκωσης του αγώνα. Από αύριο κιόλας ο κλάδος πρέπει να προετοιμαστεί ακόμη καλύτερα για πιο μαζικές, και δυναμικές κινητοποιήσεις.  Σε συνεργασία με άλλες Ομοσπονδίες και κοινωνικές ομάδες, με το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας να δώσει τη μάχη της πλήρης ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής και της συγκυβέρνησης.

Συνάδελφοι
Ο αγώνας μας πρέπει να διευρυνθεί, πρέπει να γιγαντωθεί. Η αρχή έγινε!
 Όλο και περισσότεροι κλάδοι εργαζομένων στο Δημόσιο αλλά και στον Ιδιωτικό Τομέα αντιλαμβάνονται επιτέλους το πλήρες μνημονιακό αδιέξοδο. Αδιέξοδο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό που μόνο με ένα σύνθημα, με μια φωνή μπορεί να αρθεί.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…
Για την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών που ισοπεδώνουν τη ζωή μας.
Να ανατραπεί η συγκυβέρνηση. Να φύγουν από τη χώρα  Δ.Ν.Τ.- ΤΡΟΙΚΑ.
Να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γραμματέας
Παναγιωτόπουλος Χ.                                                      Χαλβαντζής  Γ.

Ιούλιος 2013