Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
 

Στη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 το προεδρείο του σωματείου διαμορφώθηκε κατά πλειοψηφία ως εξής:

Πρόεδρος:          Παναγιωτόπουλος Χρήστος
Αντιπρόεδρος:   Μπίκα Πελαγία
Γραμματέας:       Χαλβαντζής Γιώργος
Ταμίας:                Μπογιάκος Πέτρος
Δημ. Σχέσεων:     Βολάκη Μαρία  

Διαβάστε παρακάτω όλη την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Παρέμβασης



Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.,
 ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΗ  ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα χρόνια τώρα επιμένει σε μια συνδικαλιστική πολιτική η οποία κινείται στην κατεύθυνση της ταξικής ενότητας των εργαζομένων και της υπερβάσης του σημερινού εκφυλισμένου συνδικαλιστικού κινήματος, στο οποίο κυριαρχεί η αστική πολιτική που είναι ξένη και εχθρική προς τα συμφέροντα των εργαζομένων, η λογική του κυβερνητικού, δημαρχιακού- εργοδοτικού και  κομματικού συνδικαλισμού.
Σήμερα περισσότερο από χθες είναι αναγκαία η ταξική ενότητα των εργαζομένων, ο συντονισμός και η κοινή δράση των συνδικάτων και κυρίως από τα κάτω - πρωτοβάθμια σωματεία - και η συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου πάλης των εργαζομένων, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής που μας επιβάλουν η συγκυβέρνηση, το Δ.Ν.Τ., η Τρόικα, η Ε.Ένωση, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες. για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στο σ.κ. η υπέρβαση των κομματικών παρατάξεων και η συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου πάλης των εργαζομένων. Να γίνουν τα σωματεία πραγματικά κύτταρα οργάνωσης των εργαζομένων στον καθημερινό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την αντιμετώπιση και επίλυση των καθημερινών μικρών και μεγάλων προβλημάτων καθημερινά στο χώρο της δουλειάς που προκύπτουν από την εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής και της αυθαιρεσίας της δημοτικής αρχής. Για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στο σ.κ., χρειάζεται να συγκρουστούμε με την αστική πολιτική και την γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής και ταυτόχρονα να υπερβούμε τη λογική του κυβερνητικού, δημαρχιακού – εργοδοτικού και  κομματικού συνδικαλισμού. Να πετάξουμε από το σ.κ. τη σκουριά και τα εκφυλιστικά και συντεχνιακά φαινόμενα που το χαρακτηρίζουν.
Στη λογική αυτή πιστεύουμε ότι πρέπει να κινηθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο  του σωματείου μας, εάν θέλουμε συλλογικά και ενωτικά να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων, να εκφράσουμε τη διάθεση των συναδέλφων μας για ενότητα, ανεξάρτητα από την επιλογή που έκαναν στις εκλογές και ποια παράταξη ψήφισαν. Χρειάζεται το Δ.Σ. να λειτουργήσει ως ένα ενιαίο σώμα μέσα από τη διαφορετικότητα του καθενός εάν θέλουμε να ενώσουμε, να εμπνεύσουμε όλους  τους συναδέλφους και να έχουμε αποτελεσματική δράση.
Για την Α. Α. Παρέμβαση το προεδρείο του Δ.Σ. του σωματείου, στο βαθμό που θεωρηθεί ότι χρειάζεται να υπάρχει πρέπει να συγκροτηθεί στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των μελών του Δ.Σ. που θα αλληλοψηφιστούν για τις θέσεις του.
Μια τέτοια προγραμματική συμφωνία θα πρέπει μεταξύ άλλων να περιλαμβάνει:
Τη συμβολή του σωματείου μας στους αγώνες που πρέπει να ενταθούν με εναλλασσόμενες μορφές το επόμενο διάστημα με στόχο την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών των μνημονίων, την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν, την ανατροπή της συγκυβέρνησης που επιβάλει αυτή την ισοπεδωτική καταστροφική πολιτική για το λαό και τη χώρα. Να φύγουν Δ.Ν.Τ., Τρόικα από τη χώρα. Να διαγραφεί το χρέος, να καταργηθούν δανειακές συμβάσεις. Να μην γίνουν απολύσεις μέσω της διαθεσιμότητας, της εφεδρείας και της κατάργησης οργανικών θέσεων μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης διευθύνσεων και τμημάτων με τους οργανισμούς εσωτερικής υπηρεσίας. Η υπεράσπιση της εργασίας μας είναι συνδεδεμένη με τον αγώνα για να  μην διαλυθούν οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, να μην κλείσουν ιδιαίτερα οι ελάχιστες κοινωνικές δομές που έχουν απομείνει. Στην εποχή της οικονομικής κρίσης και της λεηλασίας του εισοδήματος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, του ενάμιση εκατομμυρίου ανέργων χρειάζεται να δημιουργούν και νέες κοινωνικές δομές για να στηρίξουν όλους όσους τις έχουν ανάγκη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις μόνιμης εργασίας.
Συμμετοχή του σωματείου με τις δικές του θέσεις και απόψεις στις δράσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ, γιατί εκεί συμμετέχει και συγκροτείται μέχρι σήμερα όλος ο κλάδος των εργαζομένων στη τοπική διοίκηση Α΄ Βαθμού (Δήμοι) ανεξάρτητα εάν συμφωνούμε ή όχι  με την πολιτική της ηγεσίας της. Όχι σε παραταξιακές συγκεντρώσεις που δε βοηθούν στην ταξική ενότητα των εργαζομένων και την κοινή μετωπική δράση, αντίθετα αναπαράγουν τους κομματικούς παραταξιακούς διαχωρισμούς σε ένα πλαίσιο αντίστασης, ρήξης και ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής. Αυτό που χρειάζεται είναι να ξεκινήσει η συζήτηση για τη συγκρότηση όλων των εργαζομένων στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση σε μια ομόσπονδα ενώνοντας όλους τους εργαζόμενους και όχι  να έχουμε 5- 6 ομοσπονδίες όπως γίνεται σήμερα.
Συμμετοχή του σωματείου σε πρωτοβουλίες που παίρνονται από πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, για να αναπτυχθούν δράσεις ενάντια στη βάρβαρη πολιτική και να συντονιστούν οι εργαζόμενοι από τα κάτω ξεπερνώντας την αδράνεια, την υποταγή, τη συναίνεση, την αναποτελεσματικότητα των συνδικαλιστικών ηγεσιών.
Υπεράσπιση των καθημερινών μικρών και μεγάλων προβλημάτων που εμφανίζονται στο χώρο εργασίας εξ αιτίας της εφαρμογής της βάρβαρης πολιτικής και της πολιτικής της δημοτικής αρχής. Καμία ανοχή, σιωπή και συναίνεση προς την πολιτική της δημοτικής αρχής όταν στρέφεται κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, κατά του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου, όταν εφαρμόζει πολιτικές ημετέρων, με διακρίσεις σε βάρος των συναδέλφων. Ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας θα πρέπει να τεθεί η ενσωμάτωση των Ν.Π. στο Δήμο, η άσχημη οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί, οι οικονομικές οφειλές σε εργαζόμενους, η απόδοση των χρημάτων που έχουν παρακρατηθεί από τους εργαζόμενους για τα δάνεια τους στις τράπεζες κ.λπ.
Αναβάθμιση της λειτουργίας του σωματείου, επιδίωξη για ακόμη μεγαλύτερη δημοκρατική λειτουργία του. Τακτικές συσκέψεις με τμήματα εργαζομένων, ώστε να επιδιώκεται να εκφράζεται η γνώμη και η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων συναδέλφων στη συζήτηση, στη λήψη και την εφαρμογή των αποφάσεων.
Χρειάζεται να ανοιχτούμε ξανά στην κοινωνία του Βύρωνα και σε όλους τους φορείς της πόλης ώστε να υπάρξει μια αμφίδρομη σχέση ενημέρωσης και δράσης για την υπεράσπιση του Δήμου, των υπηρεσιών του, των εργαζομένων του.
Τίποτα το ανθρώπινο δεν μπορεί να είναι ξένο από τη ζωή και τη δράση του σωματείου. Να ξαναπαρθούν πρωτοβουλίες πολιτιστικού, κοινωνικού, μορφωτικού χαρακτήρα. Στα πλαίσια αυτά και σε συνδυασμό με τις οικονομικές δυνατότητες του σωματείου που πρέπει να συζητήσουμε τα οικονομικά του, να δούμε τη δημιουργία μπλογκ ηλεκτρονικής ενημέρωσης η εφημερίδα του σωματείου – μιας προσπάθειας που ξεκίνησε και έμεινε στα μισά- και τη δυνατότητα για να δημιουργηθεί ταμείο αλληλοβοηθείας των εργαζομένων.
Με αυτή τη λογική θα προτείνουμε να συγκροτηθεί το προεδρείο του σωματείου και αυτή την πολιτική συνδικαλιστική πρακτική θα προσπαθήσουμε να υπηρετήσουμε πιστεύοντας ότι εκφράζουμε τη θέληση των συναδέλφων και ότι θα έχουμε αποτελέσματα στη δράση με τη συμμετοχή όλων μας.

Υ. Γ.  Στη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 το προεδρείου του σωματείου διαμορφώθηκε κατά πλειοψηφία ως εξής:

Πρόεδρος:          Παναγιωτόπουλος Χρήστος
Αντιπρόεδρος:   Μπίκα Πελαγία
Γραμματέας:       Χαλβαντζής Γιώργος
Ταμίας:                Μπογιάκος Πέτρος
Δημ. Σχέσεων:     Βολάκη Μαρία  
Απρίλιος 2013