Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Η ΤΡΟΪΚΑ ΖΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ ΥΠΑΚΟΥΕΙ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
 Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΕΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 Το Υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο που έστειλε στους Δήμους και τις περιφέρειες της χώρας με ημερομηνία 30/4/2012, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, ζητά να δοθούν στοιχεία για το προσωπικό τους τα οποία όπως αναφέρει θα χρησιμοποιηθούν για διαβούλευση με την Τρόικα.
 Ήδη στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και στο Υπουργείο Εσωτερικών στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Παπαδήμου με τους ψήφους του ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν συσταθεί επιτροπές από υπηρεσιακούς παράγοντες και τεχνοκράτες Τροϊκανούς για την «αναδιοργάνωση» του προσωπικού και των υπηρεσιών με στόχο τη μείωση των εξόδων κατά δύο δις ευρώ το χρόνο για το 2013 και 2014. Η μείωση αυτή θα περιέλθει μέσα από τη συγχώνευση, το κλείσιμο υπηρεσιών και την απόλυση εργαζομένων.
 Στο Υπουργείο Εσωτερικών Γερμανοί τεχνοκράτες έχουν αναλάβει να επιβάλουν τη βάρβαρη πολιτική, να θέσουν τα χρονοδιαγράμματα και των αριθμό των υπαλλήλων που θα απολυθούν. Στα πλαίσια αυτά υπηρεσίες του υπουργείου ζητούν από τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας νέα επικαιροποιημένα στοιχεία για να δρομολογήσουν τα αντιδραστικά, αντεργατικά τους σχέδια.
 Το Υπουργείο Εσωτερικών και ο υπουργός κ. Γιαννίτσης αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες. Στο εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου καταγράφηκε η βούληση του ελληνικού λαού ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, της τρόικας και της δανειακής σύμβασης. Ο ελληνικός λαός καταψήφισε τα κόμματα πυλώνες της βάρβαρης πολιτικής. Δεν έχουν κανένα πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να ζητούν αυτή τη στιγμή στοιχεία τα οποία θα δοθούν στην Τρόικα για να εφαρμοστούν αντιδραστικές πολιτικές όταν δεν έχει σχηματιστεί μέχρι σήμερα κυβέρνηση.
 Απαιτούμε να παγώσει έστω και τώρα το έγγραφο αυτό. Να μη δοθούν στοιχεία στους Τροϊκανούς, να μην γίνουν απολύσεις, να μην κλείσουν και να μην ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών.
 Βύρωνας 10 Μαΐου 2012
 Το παρακάτω είναι το έγγραφο που έστειλε του Υπουργείο Εσωτερικών.

 ΕΛΛΗΝΙΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑΤαχ. Δ/νση:Σταδίου 27

Τ.Κ.: 10183 Αθήνα

Πληροφορίες: Α. Πάγκαλης

Τηλέφωνο: 213-1364344

FAX: 213-1364383Αθήνα, 30 Απριλίου 2012

Αριθ. Πρωτ.: οικ. 17005ΠΡΟΣ

1. Περιφέρειες της χώρας

- Γραφεία Περιφερειαρχών

- Δ/νσεις Διοίκησης

2. Δήμους της Χώρας

- Γραφεία Δημάρχων

- Δ/νσεις ΔιοίκησηςΘΕΜΑ:Προσωπικό των ΟΤΑ Α' και Β' ΒαθμούΣτο πλαίσιοτης άριστης συνεργασίας μας και για την επικαιροποίηση των στοιχείων προσωπικούτων ΟΤΑ Α' και Β’ Βαθμού, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν σε διαβουλεύσειςτου Υπουργείου μας με τους εκπροσώπους της Τρόικα, παρακαλούμε όπως μαςγνωστοποιήσετε έως την 10η Μαΐου 2012, συμπληρώνοντας τον επισυναπτόμενοσχετικό πίνακα, τον ακριβή αριθμό:- τουτακτικού προσωπικού (μόνιμου και ΙΔΑΧ) ανά κατηγορία, που υπηρετεί στους ΟΤΑ Α’και Β’ Βαθμού, καθώς και στις επιχειρήσεις αυτών- τουπροσωπικού Ειδικών Θέσεων (Γενικοί Γραμματείς Ιδιαίτεροι Γραμματείς, ΕιδικοίΣύμβουλοι, Ειδική Συνεργάτες, Επιστημονικοί Συνεργάτες και Δικηγόροι με σχέσηΈμμισθης Εντολής).Κατόπιν τωνανωτέρω, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα και τους φορείς της χωρικής σαςαρμοδιότητας, με τον προσφορότερο τρόπο, περιλαμβανομένης και της ηλεκτρονικήςεπικοινωνίας (e-mail), και αφού συλλέξετε τις απαντήσεις, να μας τιςδιαβιβάσετε συγκεντρωτικά.Τα ζητηθένταστοιχεία θα πρέπει να αποσταλούν, ηλεκτρονικά και μόνο σε μορφή αρχείου excel, στηνηλεκτρονική διεύθυνση a.pagalis@ypes.gr , ανεξαρτήτως εάν έχει επέλθει μεταβολή σε αυτά απότην τελευταία υποβολή τους.Σας ευχαριστούμεεκ των προτέρων για τη συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτεδιευκρίνιση.Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣΑ. ΜΕΝΤΖΕΛΟΣ