Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΒΥΡΩΝΙΩΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ


Την τελευταία του πνοή άφησε ο βυρωνιώτης συναγωνιστής Δημήτρης Κοτζαρίδης, στην απεργιακή διαδήλωση σήμερα Πέμπτη 20/10/2011. Ο Δημήτρης από νωρίς το πρωί με το συνδικάτο οικοδόμων του Βύρωνα, μέλος του ΠΑΜΕ, συμμετείχε στην τεράστια, μαχητική, κοινή διαδήλωση, που θορύβησε τη χούντα κυβέρνησης-κεφαλαίου-τρόικας και κινητοποίησε όλους τους μηχανισμούς του κράτους και του παρακράτους για να κατασταλεί και να διαλυθεί. Η κρατική καταστολή, η χρήση χημικών, οι ασφαλίτικες ομάδες, η τυχοδιωκτική δράση ομάδων τυφλής βίας οδήγησαν μόνο στον Ευαγγελισμό 40 διαδηλωτές.
Στον Ευαγγελισμό, επίσης, οδηγήθηκε νεκρός και ο Δημήτρης. Η ρήψη χημικών από τις δυνάμεις καταστολής συνεχώς επί 2 μέρες, ακόμα και μέσα στο σώμα των διαδηλωτών, αποδεικνύεται δολοφονική, όπως καιρό τώρα έχουμε όλοι προειδοποιήσει. Η κυβέρνηση, μαζί με την αστυνομία, φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτή τη δολοφονία. Η καταστολή συνοδεύει την οικονομική και πολιτική βία που ασκεί.
Ο Δημήτρης έφυγε στον αγώνα ενάντια στην αντεργατική-αντικοινωνική επίθεση της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της τρόικας. Από μικρός ήταν πάντα παρών στις μικρές και μεγάλες μάχες για το δίκιο της εργατικής τάξης.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και σε όλους τους φίλους και συντρόφους του.
Ο Δημήτρης ζει μέσα στις καρδιές μας.
Ένας στο χώμα – χιλιάδες στον αγώνα. Ο αγώνας συνεχίζεται, το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Όλοι ενωμένοι με μαζική-ανατρεπτική δράση. Κάτω η κυβέρνηση της βίας, του αίματος και της καταστολής.

20/10/2011
Η κηδεία θα γίνει το Σάββατο 12.30 το μεσημέρι στο Νεκροταφείο του Βύρωνα.