Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2003

ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΛΕΗΛΑΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2003

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΛΕΗΛΑΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ
Η εξαγγελία της Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για την παραχώρηση 25 στρεμμάτων (ή 63 όπως ανακοινώνεται σε ραδιοφωνικές εκπομπές) δασικής έκτασης στον Καρέα για την ανέγερση συνεδριακού μεγάρου της εκκλησίας είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.
Η εκμετάλλευση του Υμηττού στο βωμό της οικοδομικής δραστηριότητας για δημόσια ή κοινωφελή έργα είτε για ιδιωτική χρήση δεν έχει διαφορετικό αποτέλεσμα από την καταστροφή του.
Η κυβέρνηση για προεκλογικές σκοπιμότητες καταθέτει τροπολογία στη Βουλή σε συζήτηση που θα ολοκληρωθεί πριν τις γιορτές. Θέλει να μας πιάσει στον ύπνο. Θέλει να πουλήσει με ξένα κόλλυβα εκδούλευση στην εκκλησία. Το θρησκευτικό συναίσθημα ή ο σεβασμός σ’ αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει καθολική αντίδραση στην παραχώρηση της έκτασης. Η εκκλησία δεν στερείται χώρων και περιουσίας για να καλύψει τις όποιες ανάγκες της. Και αυτό το ξέρουν όλοι.
Γιατί η φύση δεν ανήκει σε καμιά κυβέρνηση για να την απαλλοτριώνει, ούτε ανήκει σε καμιά γενιά για να δείξει ανοχή στην καταπάτησή της. Το εναπομείναν δάσος στον Υμηττό ανήκει στη γη και εμείς έχουμε υποχρέωση να το διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές.
Τώρα που έχουμε την πληροφόρηση και τις έρευνες και μελέτες για τις επιπτώσεις στη ζωή από την καταστροφή του περιβάλλοντος δεν έχουμε δικαίωμα να συναινέσουμε σε μια καιροσκοπική πολιτική επιλογή με εγκληματικές συνέπειες για το μέλλον. Δεν είναι ούτε η εποχή της μεταπολίτευσης που κόπηκε το δάσος για να κτιστούν κατοικίες, ούτε η εποχή του ’80 που οι εργολάβοι πατώντας στην άγνοια δρούσαν ανεξέλεγκτοι.
Καμιά άλλη καταπάτηση στον Υμηττό για οποιοδήποτε σκοπό.

o Καλούμε το Δήμο και τους δημοτικούς συμβούλους του Βύρωνα να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης για την καταπάτηση της έκτασης. Τώρα όλοι ξέρουμε και η μεσοβέζικη στάση για τήρηση ισορροπιών δεν συγχωρείτε.
o Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία.
o Καλούμε όλους τους βουλευτές και με βάση αυτό θα κριθούν να καταψηφίσουν τη σχετική τροπολογία.

Ο Υμηττός είναι δημόσια δασική έκταση και πρέπει ως τέτοια να μείνει και να διαφυλαχτεί.
o Να φύγουν τα στρατόπεδα και όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις από τον Υμηττό.
o Καμιά λειτουργία και με καμιά δικαιολογία στη β ζώνη Υμηττού.
o Απομάκρυνση του πρόχειρου σταθμού μεταφόρτωσης απορριμάτων, της εταιρείας παραγωγής έτοιμου μπετόν,
o Όχι στη μετατροπή του Υμηττού σε χώρο παράνομου πάρκιγκ εργολάβων, κατασκευαστών και μεγαλοσυμφερόντων.
o Να σταματήσει να αποτελεί αποθηκευτικό χώρο για τις εταιρείες Κ.Ω. και εργολ.
o Να διαφυλαχτεί έκταση γύρω από την Κατεχάκη από τα αδηφάγα συμφέροντα που καιροφυλαχτούν με αφορμή τα έργα της Αττικής οδού.
o Να σταματήσει η οικοδομική δραστηριότητα των οποιονδήποτε συναιτερισμών και εργολάβων στα όρια του συνοικισμού του Καρέα.
o Να ματαιωθεί η προσπάθεια του Δήμου Ηλιούπολης για την ένταξη στο σχέδιο πόλης του λόφου Κοπανά για ανέγερση σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: