Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Για την παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Δελτίο τύπου

 Την Τετάρτη 15 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο. Τα αιτήματα που θέσαμε συμπυκνώνονται στις παρακάτω διεκδικήσεις:

·      Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού,ενίσχυση υποστελεχω-μένων υπηρεσιών.

·      Καμία απόλυση εργαζομένου.

·      Με τον αγώνα μας ανοίγουμε το δρόμο για μόνιμη και σταθερή εργασία.

·      Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

·      Αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Δήμου.

·      Καμία συμμετοχή ιδιωτών στις υπηρεσίες του Δήμου.

·      Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά των δώρων.

·      Η υπερωριακή απασχόληση να αμείβεται μισθολογικά.

·      Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

Η συμμετοχή των συναδέλφων απ’ όλες τις διευθύνσεις ήταν μεγάλη όπως επίσης και η συζήτηση που αναπτύχθηκε και πήραν   μέρος πολλοί συνάδελφοι. Η δημοτική αρχή πέρα από γενικές αναφορές σε σχέση με τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση, δεν δεσμεύτηκε σε κανένα από τα ζητήματα που της θέσαμε.

Προσπάθησε μάλιστα να κάνει το άσπρο μαύρο και να μας πει ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι φταίνε σε διάφορα ζητήματα, όπως για τις ιατρικές εξετάσεις και την συμμετοχή των εργαζομένων. Στη παράσταση διαμαρτυρίας επιβεβαιώθηκε για μια φορά ακόμη ότι η Δημοτική Αρχή Βύρωνα έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από τους διεκδικητικούς αγώνες και τις λαϊκές κινητοποιήσεις για τις  ανάγκες των εργαζομένων στο Δήμο και όλου του λαού του Βύρωνα γενικότερα.

Έχει πάρει διαζύγιο από την διεκδίκηση μεγαλύτερης χρηματοδότησης των Δήμων από τον Κρατικό προϋπολογισμό,

προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίησης συμβασιού- χων, βελτίωσης των υποδομών, του μηχανολογικού εξοπλισμού και της βελτίωσης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στις υπηρεσίες του δήμου.

Εμείς κάνουμε ξεκάθαρο πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης που εξαθλιώνουν ακόμα παραπέρα τις ζωές των εργαζομένων αλλά και απέναντι στις πολιτικές επιλογές της Δημοτικής Αρχής που όχι μόνο δεν δεσμεύτηκε στα ζητήματα που της θέσαμε αλλά συνεχίζει στο δρόμο των αναθέσεων σε εργολάβους πλήθος εργασιών, σε προσλήψεις μέσω δίμηνων και τετράμηνων συμβάσεων και τέλος καλεί εργαζόμενους να δουλέψουν εθελοντικά και να βάλουν πλάτη για να βγουν οι υποχρεώσεις του Δήμου εις πέρας .

        Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την διεκδίκηση των αυξήσεων στους μισθούς που οι αντεργατικές πολιτικές τους έχουν καθηλωμένους πάνω από 12 χρόνια Ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στους εργολάβους και στις αναθέσεις. Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή εργασία λέγοντας όχι στην υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων με ευέλικτες σχέσεις εργασίας.

 

Το Δ.Σ.