Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Αλληλεγγύη στον σεισμόπληκτο λαό σε Τουρκία και Συρία

Ως Αριστερή Παρέμβαση εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας από τις συνέπειες των 2 συνεχόμενων σεισμών, με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες που πολλοί από αυτούς συνεχίζουν να βρίσκονται θαμμένοι στα ερείπια των σπιτιών τους. Μέσα στην καταστροφή, για άλλη μια φορά οι φτωχοί, αυτοί με τα χειρότερα σπίτια, οι πρόσφυγες, οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα. 

Δεν είναι μόνο ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ η αιτία για αυτή την πρωτοφανή καταστροφή, είναι και η επιδίωξη για το μέγιστο κέρδος εκ μέρους των κατασκευαστικών εταιρειών που έφτιαξαν οικοδομές-τραπουλόχαρτα, είναι και η αδιαφορία του εκεί κράτους που άφησε ανεξέλεγκτη την κατασκευαστική αυθαιρεσία. Ας μην το ξεχάσουμε αυτό όταν οι κυβερνήσεις μας θα ανακοινώσουν τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα ενώ την ίδια στιγμή έχουν ιδιωτικοποιήσει σχεδόν τα πάντα σπρώχνοντας τους λαούς μας στην εξαθλίωση.

Η διασωστική και ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνεται από το ελληνικό κράτος στους λαούς της Τουρκίας, πρέπει να σταλεί και στον λαό της Συρίας. Άμεσα να καταργηθούν το εμπάργκο και οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τις χώρες του δυτικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ στην Συρία, διότι το μόνο που καταστρέφουν είναι την φτωχολογιά της Συρίας. 

Ο λαός βοηθά τον λαό! 

Φτάνει πια με την καλλιέργεια εθνικιστικού μίσους και πολεμικής ψύχωσης από τις κυβερνήσεις της περιοχής. Οι λαοί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. ΗΔΗ λαμβάνονται πρωτοβουλίες από σωματεία, συλλογικούς φορείς, κινηματικές πρωτοβουλίες, αριστερές/κομμουνιστικές πολιτικές δυνάμεις κλπ, με στόχο να εκφραστεί άμεσα η λαϊκή αλληλεγγύη! Οι λαοί της περιοχής μας χρειάζονται ειρήνη, φιλία και αλληλεγγύη. 

"Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα απολύτως παρά το ακριβώς αντίθετο. Τους ενώνουν τόσα πολλά ώστε να ζήσουν ενωμένοι ειρηνικά. Αυτοί που τους χωρίζουν είναι αυτοί που χάριν των συμφερόντων τους δεν ενδιαφέρονται για τη ζωή κανενός λαού". Ναζίμ Χικμέτ

 Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα