Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Απάντησή μας στην προσχηματική συγγνώμη, τις προβληματικές απαντήσεις και παραποιήσεις από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών

 

Δημοσιεύσουμε παρακάτω την γραπτή απάντησή μας σε μέιλ του αντιδήμαρχου Βύρωνα, κ. Κόκκαλη (το παραθέτουμε στη συνέχεια) που κοινοποιήσαμε προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 31/10. Ο οποίος ναι μεν ζητά συγγνώμη για την ένταση και τους χαρακτηρισμούς ("λέτε ανοησίες", "είναι βλακεία να λέτε",  κλπ). σχετικά με ερωτήσεις που θέσαμε, διαπιστώσεις που διατυπώσαμε για τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα στέγασης και το θέμα της μίσθωσης του 4ου νηπιαγωγείου.  Ενώ, ο δήμαρχος, που δεν άκουσε καν την πρωτομιλία μας, απείλησε ότι θα πάρει τα πρακτικά, θα τα δώσει σε δικηγόρο και θα μας κάνει αγωγή. 

Προς το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα. 

Σχετικά με το παραπάνω μήνυμα θέλουμε να σημειώσουμε ότι :

α. η συγγνώμη του κ. Κόκκαλη για τους χαρακτηρισμούς εκ μέρους του μοιάζει ως προσχηματική, όταν συνεχίζει την τακτική της διαστρέβλωσης των όσων λέχτηκαν από πλευράς μας στο δημοτικό συμβούλιο αναφερόμενος περί «…ανυπόστατων και προσβλητικών χαρακτηρισμών κατά του Δημάρχου και της Διοίκησης…». Είναι καταγεγραμμένο ότι ούτε αναφερθήκαμε καν στο πρόσωπο του δημάρχου, ούτε υπονοήσαμε κάτι περί σχέσεων ή διαπλοκών του δημάρχου, όπως αποπροσανατολιστικά επιχειρήθηκε να  μετατοπιστεί η συζήτηση τότε και σήμερα.  Επιμέναμε σε απαντήσεις που δεν δόθηκαν για τις διαδικασίες, δώσαμε στοιχεία για κενά και προβλήματα που εντοπίσαμε και ασκήσαμε κριτική. Παραπέμπω στο σχετικό βίντεο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου εδώ. Η δική μας παρέμβαση στο 2.58’.53’’-3h.10’.00’’. Η δευτερομιλία μας στο 4.04’.54’’ και οι διακοπές και παρεμβάσεις σε αυτήν και μετά από αυτήν που κράτησαν μέχρι το 4h.14’.49’’. Έχουμε σχολιάσει το θέμα στην ανάρτησή μας εδώ .

Δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε απαντήσεις, ούτε θα υποστείλουμε την κριτική μας στις δημοτικές αρχές, όποιες και να είναι αυτές, όταν εντοπίζουμε προβλήματα, μη τήρηση αναγκαίων διαδικασιών και ολιγωρία για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων. Δεν ανεχόμαστε τις φραστικές επιθέσεις, τη διαστρέβλωση, τις απειλές. Η τακτική της προσποίησης για να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα, δεν μπορεί να ρίχνει στάχτη στα μάτια. Ας μην μεταφέρονται στα συμβούλια γηπεδικές τακτικές. Με ευθύνη όλων ας διαφυλάξουμε το διάλογο και την πολιτική αντιπαράθεση σε πολιτισμένα επίπεδα, χωρίς προσωπικές και υβριστικές επιθέσεις.

Β. Σχετικά δε με την ουσία για το επίδικο θέμα της πλημμελούς, κατά τη γνώμη μας, κάλυψης των αναγκών στέγασης του 4ου νηπιαγωγείου και τις καθυστερημένες απαντήσεις του κ. Κόκκαλη στις ερωτήσεις μας για τις προβληματικές διαδικασίες της μίσθωσης χώρου με τα συν/να που επισυνάπτει, ενδεικτικά αναφέρομαι μόνο σε ένα που είναι χαρακτηριστικό για την προβληματικότητα των απαντήσεων. ΄Οπως ανέφερα και στο δημοτικό συμβούλιο ημ. 10/10, είχα ψάξει το αν είχε δημοσιευτεί η διακήρυξη στην ιστοσελίδα του δήμου, όπως υπήρχε διαβεβαίωση σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ότι έγινε, και δεν είχα εντοπίσει τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα του δήμου. Για αυτό είχα κάνει screenshot (ακριβή αποτύπωση-αντιγραφή της οθόνης) όπως εμφανίζονται οι διακηρύξεις πριν και μετά την επίμαχη περίοδο. Εκεί όπως θα δείτε στο συν/νο με αποθήκευση της οθόνης ημ. 26/9/2022 δεν υπάρχει ανάρτηση κάποιας διακήρυξης μεταξύ 17/6/2022 και 11/7/2022. Τώρα η εκ των υστέρων ανάρτηση, με προγενέστερη ημερομηνία 23/6 στην ιστοσελίδα του δήμου της διακήρυξης (που τεχνικά γνωρίζουμε ότι γίνεται όσες-οι κάνουμε αναρτήσεις) που ανέβηκε στη Διαύγεια, δεν μπαλώνει τις παραλείψεις. Είναι προτιμότερο να αναγνωρίζονται τα λάθη, παρά να αλλοιώνονται στοιχεία.

Δεν επεκτείνομαι στα προβληματικά σημεία σε άλλα θέματα που έχω θέσει για το ίδιο ζήτημα.

Συν/να: η οθόνη ημ. 26/9 και η οθόνη ημ. 26/10 μετά την προσθήκη εκ των υστέρων της διακήρυξης

Να είστε καλά.

Μαρία Μπικάκη

δημοτική σύμβουλος Αριστερής Παρέμβασης

 η εικόνα από την ιστοσελίδα του δήμου στις 26/9

 η εικόνα από την ιστοσελίδα του δήμου στις 26/10


 Το μέιλ του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Κόκκαλη

 --------- Forwarded message ---------
Από: *Δημήτριος Κόκκαλης* <dkokkalis@dimosbyrona.gr>
Date: Τρί, 18 Οκτ 2022, 6:28 μ.μ.
Subject: ΜΙΣΘΩΣΗ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
To: πρόεδρος δημοτ συμβουλίου <gigikale@gmail.com>


Κύριε Πρόεδρε.

Αφού ζητήσω συγνώμη για την ένταση και τους χαρακτηρισμούς που είχα στο
τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, εξ αιτίας των ανυπόστατων και προσβλητικών
χαρακτηρισμών κατά του Δημάρχου και της Διοίκησης, με αφορμή την
διαδικασία μίσθωσης του 4ου Νηπιαγωγείου, σας παραθέτω προς ενημέρωση
του ΔΣ τα παρακάτω:

1. Τον διαδικτυακό σύνδεσμο ανάρτησης της διακήρυξης στην ιστοσελίδα του
Δήμου, που αναφέρθηκε πως δεν βρέθηκε.
https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=11085

2. Σχετικό σημείωμα του Τμήματος προμηθειών, συνοδευόμενο από την
απόφαση της Δ/νσης εποπτείας μέσων ενημέρωσης, όπου αναφέρονται οι
εφημερίδες που χρησιμοποιούνται για τις διακηρύξεις και μεταξύ αυτών
αυτές που χρησιμοποιήθηκαν για την δημοσίευση  της διακήρυξης.

3. Την διαδικασία μίσθωσης ακινήτου για να ελεγχθούμε από οποιονδήποτε
αν την ακολουθήσαμε.

4. Σημείωμα της νομικής υπηρεσίας περί μισθώσεων δημοσίων υπηρεσιών.


Δημήτρης Κόκκαλης
Αντιδήμαρχος Οικονομικών
και Διοικητικών Υπηρεσιών
Δήμου Βύρωνα
Τηλ.2132008675
email: dkokkalis@dimosbyrona.gr