Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Τετάρτη 30/11 κινητοποίηση στην Καλλιθέα, για να μη βγει σπίτι λαϊκής οικογένειας σε πλειστηριασμό


Κινητοποίηση την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 8.30 πμ στον Ηλ. Σταθμό Καλλιθέας να αποτρέψουμε πλειστηριασμό 
 
Τράπεζες και γύπες, αλλιώς "εταιρείες ειδικού σκοπού" ή funds, πέσανε να αρπάξουν τα σπίτια του λαού. Ένα ακόμα σπίτι 52 τ.μ. στο Περιστέρι, που ανήκει σε συναγωνιστή μας και είναι η μοναδική κατοικία της 4μελούς οικογένειας του, βγαίνει σε πλειστηριασμό αντί 50.000 ευρώ από την εταιρεία Dovalue (Κύπρου 27, Μοσχάτο). Εταιρεία που δήθεν εκπροσωπεί ξένο fund στο οποίο έχουν περάσει απαιτήσεις από κάρτες και δάνεια της Eurobank, σε μια δαιδαλώδη διαδρομή για να χάνονται τα ίχνη των εμπλεκόμενων. Η Dovalue βγάζει το σπίτι στο σφυρί και ξεσπιτώνει μια 4μελή οικογένεια για ένα τοκογλυφικό χρέος που δημιουργήθηκε από κάρτες της Eurobank. Την ίδια ώρα καθεστωτικοί, βαρώνοι των ΜΜΕ, τα κόμματα Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ κάνουν ρυθμίσεις για δάνεια εκατομμυρίων, τους διαγράφονται χρέη, έχουν την αμύθητη περιουσία τους απείραχτη.
Μια καλοστημένη επιχείρηση συγκέντρωσης του πλούτου την οποία μεθόδευσαν και για την οποία νομοθέτησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η τωρινή των Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Η επιχείρηση εξελίσσεται, ενώ έχει δημοσιευτεί ότι τμήμα του Άρειου Πάγου αποφάσισε ότι είναι άκυροι οι πλειστηριασμοί από funds και το θέμα παραπέμπεται στην ολομέλεια (που η Τράπεζα Ελλάδος προαναγγέλει ότι η απόφαση θα είναι υπέρ των funds στα οποία κάνει πλάτες).
 
Όμως, οι γύπες έτσι και αλλιώς ακάθεκτοι, ούτε καν παγώνουν τους πλειστηριασμούς, αλλά τους συνεχίζουν. Και αυτό λίγες μόνο μέρες μετά την μαζική κατακραυγή και μεγάλη κινητοποίηση για την έξωση που επιχείρησε η αστυνομία για λογαριασμό fund της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου. Το σύστημα είναι ληστρικό. Αρπάζει παντοιοτρόπως τη λαϊκή περιουσία και τη χαρίζει στα αρπακτικά και τους ολιγάρχες. Δεν θα τους αφήσουμε. Υπερασπίζουμε τη λαϊκή κατοικία. Κάτω τα χέρια από το σπίτι του συναγωνιστή μας! 
 
- Απαγόρευση των πλειστηριασμών, των κατασχέσεων, των εξώσεων.
- Να σταματήσει η λειτουργία των funds.
- Διαγραφή του ιδιωτικού χρέους προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία για τις λαϊκές οικογένειες.
- Να σταματήσει η δίωξη των αγωνιστών για την συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών.