Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Λόφος Κοπανά: Φώτο-Βίντεο από τη συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο για την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4/5/2022 η συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο (Λ. Αλεξάνδρας) η συγκέντρωση κατοίκων ενάντια στην παραχώρηση σε ιδιώτες του Λόφου Κοπανά όπως αποφάσισε το Εφετείο. Μέσα στο δικαστήριο κατατέθηκε η αίτηση αναίρεσης  της απόφασης του Εφετείου για το Λόφο Κοπανά που κατέθεσαν το Δημόσιο, ο δήμος Βύρωνα και ο δήμος Δάφνης-Υμηττού. Στη διαδικασία, όπως προβλέπεται, μίλησαν σύντομα μόνο οι δικηγόροι των δύο πλευρών. Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή μετά από κάποιους μήνες. Παραβρέθηκαν μέσα στην αίθουσα από το Βύρωνα ο δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. 
Στη συνέχεια ο δήμαρχος ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τη διαδικασία και από πλευράς της Αριστερής Παρέμβασης, δηλώθηκε ότι ο αγώνας συνεχίζεται με κινητοποιήσεις και εγρήγορση για δημόσιο, δασικό, ελεύθερο λόφο Κοπανά και δεν μπορεί να επαφίεται μόνο στα δικαστήρια.
 
 
Μπορείτε να δείτε το βίντεο και πατώντας εδώ
Εκκρεμεί εξάλλου, η υλοποίηση της απόφασης για ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο για το Λόφο Κοπανά, θέμα που θέσαμε και στη συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.