Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Για τη νέα διάρρηξη στον 10ο παιδικό σταθμό


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ 10ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ 

Αντιπροσωπεία της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα αποτελούμενη από τον Αναστούλη Παύλο νέο επικεφαλής στις ερχόμενες εκλογές και το Τζιορτζιώτη Σταύρο νυν δημοτικό σύμβουλο της Αριστερής Παρέμβασης επισκέφτηκε το 10ο Παιδικό Σταθμό Βύρωνα, στην περιοχή Ντάνκαν, την Τετάρτη 26/2/2019. Ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ιδιαίτερα για το κτηριακό.  

Το κτήριο αν και είναι σχετικά καινούριο έχει λειτουργικά προβλήματα που σχετίζονται με το σχεδιασμό του, την ελλιπή συντήρηση του και την ασφάλεια του. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι, όντας ευάλωτο, από τον Οκτώβριο μέχρι τώρα έχει παραβιαστεί τρεις φορές. Οι δύο έγιναν το τελευταία 10ήμερο. Η Δημοτική Αρχή αν και είχε ενημερωθεί πριν από 10 μέρες ότι έγινε παραβίαση και το τζάμι της πόρτας είναι σπασμένο δεν φρόντισε αυτό να αντικατασταθεί τη στιγμή μάλιστα που μέσα βρίσκονται βρέφη μέχρι νήπια, με αποτέλεσμα προχθές να παραβιαστεί ξανά εκτός ωραρίου, αφού στην ουσία ήταν ανοιχτός. 

Μετά την επίσκεψή μας, έγινε τηλεφωνική παρέμβαση προς την υπεύθυνη αντιδήμαρχο της δημοτικής αρχής, κ. Λεμονιά Κλωνάρη για να επισημανθούν τα προβλήματα και η ανάγκη της λύσης τους. Όπως αποδείχτηκε και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/2 τα κτηριακά προβλήματα στα σχολεία του Βύρωνα είναι πολλά και χρειάζεται άμεσα να αποκατασταθούν.  Απαιτούμε:

  • Επαρκή συντήρηση για όλους τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολικά κτίρια. Πλήρης κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση.
  • Σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με εξοπλισμό, υποδομές, πλήρη χρηματοδότηση για αναλώσιμα. Κατάργηση των τροφείων. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες για θέσεις σε παιδικούς σταθμούς.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων τώρα
  • Κατάλληλα σχολεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.