Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Πρόταση για τη στάση του δήμου στην αξιολόγηση

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Σεπτέμβριο του 2014 το Δημ. Συμβούλιο με την υπ’ αριθμ 236/2014 ομόφωνη απόφαση του εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του στην απόφαση της τότε κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στη δήθεν «αξιολόγηση» των εργαζομένων με στόχο τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα μέσα από τη μείωση του προσωπικού, τις μεταθέσεις και τις μετατάξεις. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ψήφισε νόμο που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κάνουν το νόμο ανενεργό. Για να σπάσει αυτόν τον αγώνα η κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ ψήφισαν τροπολογία που προβλέπει κυρώσεις για όσους εργαζόμενους συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και δεν προχωρήσουν στην «αξιολόγηση». Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι αντιδημοκρατική γιατί θεσμοθετεί επίσημα την απεργοσπασία, καταπατά τα δημοκρατικά και εργατικά δικαιώματα και σπάει την ενότητα των εργαζομένων.

Ως Δημ. Συμβούλιο έχουμε υποχρέωση να σταθούμε απέναντι σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και να εκφράσουμε την αντίθεση μας. Ως Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα προτείνουμε το Δημ. Συμβούλιο να επικαιροποιήσει την απόφαση 236/2014 και να βγει το παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα σε συνέχεια της απόφασης 236/2014 καλεί τον Δήμαρχο Βύρωνα να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του μνημονιακού νόμου για την αξιολόγηση των εργαζομένων. Παράλληλα εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στη τροπολογία που συμπεριλαμβάνετε στο Ν. 4489- 21/9/2017 άρθρο 16 που θεσμοθετεί την απεργοσπασία. Δηλώνει ότι στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων, απαιτεί από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του μνημονιακού νόμου για την αξιολόγηση και της απεργοσπαστικής τροπολογίας.

26/9/2017
Για την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Ο δημοτικός σύμβουλος, Σταύρος Τζιορτζιώτης

Σημ.: Η πρόταση απορρίφτηκε από το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση ημ. 27/9/2017