Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Δημοτικό Συμβούλιο 25/1 - Πρόταση ψηφίσματος για τις διατλαντικές συμφωνίες

Στο δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα ημερ. 25/1/2017 αναβλήθηκε το θέμα συζήτησης για τον Υμηττό για να συζητηθεί σε δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα 13/2/2017. Ωστόσο:

- εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα για να μην εκδοθούν οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί στην Τουρκία.
 - και κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ψήφισμα με πρόταση της δημοτικής αρχής για τις συμφωνίες ΤΙPP, CETA, TISA. Δείτε το εδώ.  Σε αυτό το ψήφισμα προσπαθήσαμε να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις που δεν έγιναν αποδεκτές και για αυτό καταθέσαμε και από κοινού ψηφίσαμε 5 δημοτικοί σύμβουλοι το παρακάτω ψήφισμα:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΥΡΩΝΑ ημ. 25/1/2016 (κατατέθηκε προς ψήφιση από το σύμβουλο της Αριστερής Παρέμβασης και ανεξάρτητους δημ. συμβούλους και έλαβε 5 ψήφους).

Το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα τάσσεται κατά των συμφωνιών TIPP, CETA, TISA

1. Απαιτεί από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να καταψηφίσουν τις παραπάνω συμφωνίες στην Ελληνική Βουλή και στην Ευρωβουλή και να μην εφαρμοστούν στη χώρα μας.

2. Απαιτεί την ακύρωση και απόσυρση της CETA, της TIPP και των άλλων αντιδραστικών συμφωνιών κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου.

3. Ο Βύρωνας και η χώρα μας να ανακηρυχτούν ελεύθερη ζώνη από τις δεσμεύσεις της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων (TIPP), τη Γενική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία Ε.Ε. 0 Καναδά(CETA) και τη Γενική Συμφωνία Εμπορίου και Υπηρεσιών (TISA). 

4. Να κοινοποιήσει την απόφαση προς κάθε αρμόδια αρχή και να ενημερώσει τους δημότες για τις ολέθριες συνέπειες των συμφωνιών αυτών. 

5. Να παρέμβει στα συλλογικά όργανα των δήμων και περιφερειών με στόχο να παρθούν αποφάσεις κατά των διατλαντικών συμφωνιών.