Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Η Αριστερή Παρέμβαση καταθέτει στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο το παρακάτω ψήφισμα για έγκριση.



ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

Η πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό που δόθηκε για έγκριση στους δανειστές και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, κατεδαφίζει ότι έχει απομείνει από τα δικαιώματα των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των συνταξιούχων στην κοινωνική ασφάλιση.
Το περιεχόμενό της έρχεται σε συνέχεια των νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για το ασφαλιστικό και υλοποιεί τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου, που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-Ποτάμι στο κοινοβούλιο. Αποτελεί μια βαθύτερη και ποιοτική αντιδραστική τομή υπέρ του κεφαλαίου για την υπέρβαση της κρίσης του.
Το αποτέλεσμά του θα είναι καταστροφικό με συντάξεις πείνας-επιδόματα κηδείας, αποτροπή της ασφάλισης των νέων, καταστροφή των αγροτών και μικροεπαγγελματιών, διάλυση των ταμείων, εξαφάνιση της πρόνοιας και υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης, κατάργηση του ΕΚΑΣ, κ.α. Εκατομμύρια ασφαλισμένοι θα υποστούν άμεσα τραγικές συνέπειες, αύξηση ορίων για συνταξιοδότηση, μείωση συντάξεων, αύξηση κρατήσεων, πέταγμα έξω από τα ταμεία χιλιάδων που θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τον αριθμό των σημερινών εκατομμυρίων ανασφάλιστων. Και όλα αυτά για να πληρώνονται οι δόσεις στους τοκογλύφους δανειστές, να επιδοτούνται οι τράπεζες, να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου και να ενισχυθεί η ιδιωτική ασφάλιση.

Το δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί :

1.               Να αποσυρθεί η πρόταση για τη λεγόμενη αναμόρφωση του ασφαλιστικού και να σταματήσει κάθε συζήτηση και σχεδιασμός για περαιτέρω περικοπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθούν όλοι οι αντιαασφαλιστικοί νόμοι και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
2.               Πλήρη καθολική ασφάλιση όλων (εργαζόμενων και ανέργων) σε ένα αποκλειστικά δημόσιο καθολικό σύστημα ασφάλισης και περίθαλψης με υποχρεωτική ασφάλιση και δημόσια, δωρεάν, υποχρεωτική  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους-ες, χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις.
3.                Κατώτερη σύνταξη για όλους, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα δικαιώματα της εποχής μας για αξιοπρεπή ζωή. Κατάργηση των περικοπών που έχουν γίνει. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και μισθού.
4.               Αποφασιστική μείωση των ανώτατων χρόνων εργασίας για συνταξιοδότηση και των ηλικιακών ορίων.
5.                           Αποφασιστική μείωση των εργατικών εισφορών. Να πληρώσουν οι εργοδότες και το κράτος.  
6.         Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα κλεμμένα αποθεματικά από τράπεζες, psi, χρηματιστήριο, εργοδότες και κράτος,
7.         Για να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό σύστημα, άμεση παύση πληρωμών στους δανειστές και μονομερής διαγραφή του δημόσιου χρέους.

Το δημοτικό Συμβούλιο καλεί τους κατοίκους του Βύρωνα να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται από τα εργατικά σωματεία και να υπερασπίσουν την κοινωνική ασφάλιση, τη ζωή  και το μέλλον της νεολαίας, για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντεργατικά- μέτρα, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ- οικονομικής ολιγαρχίας.

Για την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

                Σταύρος Τζιορτζιώτης