Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ" ΔΑΝΕΙΑ, ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΑΝOIKTH ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΒΥΡΩΝΑΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΒΥΡΩΝΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΡΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Θέμα: «Αναγκαία κοινή δράση για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων».

    Αγαπητοί συμπολίτες,
 η Ανοικτή Πρωτοβουλία Αγώνα Βύρωνα (ΑΠΑΒ) δημιουργήθηκε το 2011 με σκοπό την ακύρωση στην πράξη των άδικων και αντισυνταγματικών ‘’χαρατσιών’’ και την αποτροπή της  διακοπής ρεύματος στα νοικοκυριά από την ΔΕΗ. Στη συνέχεια, πήρε θέση ενάντια στο επιχειρούμενο τότε κλείσιμο-υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, όπως και για να μην περιέλθουν σε ιδιώτες, μέσω μακρόχρονης ενοικίασης, τα δημοτικά αναψυκτήρια.
Εδώ και μήνες,
μαζί με άλλες συλλογικότητες στην Αττική, δραστηριοποιηθήκαμε για να ματαιωθούν πλειστηριασμοί κατοικιών λαϊκών νοικοκυριών, ενάντια στη συνέχιση επιβολής των άδικων φόρων με τον ΕΝΦΙΑ, τις αυξήσεις τιμών σε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.
Από 1/1/2016, όμως, θα αντιμετωπίσουμε μια νέα κατάσταση με την απελευθέρωση ουσιαστικά των πλειστηριασμών, από τις τράπεζες και τα αρπακτικά, κατοικιών που οι δανειολήπτες δεν μπορούν να αποπληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους. Αυτό, σήμερα, μπορεί να φαίνεται ότι δεν αφορά πολλούς, αλλά όμως, με την συνεχιζόμενη ανεργία, την απλήρωτη δουλειά, τις σταδιακές μειώσεις μισθών και συντάξεων, είναι βέβαιο ότι σε λίγο καιρό θα αμφισβητηθεί το δικαίωμα στη στέγη σε μεγάλη μερίδα των λαϊκών νοικοκυριών.
Στη μεγάλη μάχη αντίστασης σε κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και εξώσεις, την υπεράσπιση του δικαιώματος στη στέγαση και ενάντια στη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων είναι φανερό ότι χρειαζόμαστε πολλοί και κανείς δεν περισσεύει. Δεν μπορεί να είναι υπόθεση μερικών η ανατροπή όλων αυτών των μνημονιακών αντιλαϊκών πολιτικών και μέτρων που επιτάσσει η οικονομική ολιγαρχία, η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. και εφαρμόζει (και) η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Για αυτό σας καλούμε να ενημερώσετε τα μέλη σας για τη λειτουργία της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Αγώνα Βύρωνα, να την πλαισιώσετε, παρακολουθώντας τις βδομαδιάτικες συναντήσεις της που γίνονται κάθε Πέμπτη 7.30-8.30 στη Λαμπηδόνα, να συνδιοργανώσουμε από κοινού και να καλέσετε τα μέλη σας να την παρακολουθήσουν την εκδήλωση ενημέρωσης για κατασχέσεις, δάνεια πλειστηριασμούς την Παρασκευή 15/1/2016 στο χώρο της Λαμπηδόνας.
Η Πρωτοβουλία μας, όπως λέει και η ονομασία της, είναι Ανοικτή και για να γίνει πράξη το σύνθημα μας «Κανένας μόνος του στην κρίση», χρειάζεται τη συμμετοχή και συμβολή όλων. Ο κοινός αγώνας, όλων όσων δεν ανήκουν στην οικονομική ολιγαρχία είναι το δικό μας όπλο, απέναντι στην κοινή επίθεση του συστήματος για πλήρη οικονομική αφαίμαξη και συντριβή των δικαιωμάτων μας.

Σας καλούμε λοιπόν, την Παρασκευή 15/1/2016 στις 7.30 στη Λαμπηδόνα σε  συζήτηση-εκδήλωση ενημέρωσης και κοινού προγραμματισμού δράσεων για τα δάνεια, τις κατασχέσεις, και τους πλειστηριασμούς. Αρχικοί ομιλητές Τόνια Κατερίνη, μέλος της ομάδας Pleistiriasmoi stop και Μαρία Καρούτσου δικηγόρος.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016