Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΤΟ ΡΑΒΕ-ΞΗΛΩΝΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΡΟΖ ΚΥΒΟΛΙΘΟΥΣ
Το είδαμε και αυτό! Εν μέσω φτώχιας, ανεργίας, λιτότητας, φορομπηξίας, επίκλησης έλλειψης χρημάτων για τις λαϊκές ανάγκες, το ράβε – ξήλωνε του παρελθόντος συνεχίζεται.
Στην οδ. Χρυσοστόμου Σμύρνης ξηλώνουν τους γκρι κυβόλιθους στα πεζοδρόμια και βάζουν ροζ. Προϋπολογισμός 272.734,99 €, στο όνομα της βιοκλιματικής, ενεργειακής αναβάθμισης με χρηματοδότηση από Ελλάδα και Ε.Ε. με πρόγραμμα ΕΣΠΑ, όπως αναφέρει η ταμπέλα. Πρόκειται για έργο που είχε αποφασιστεί από τη διοίκηση Χαρδαλιά και υλοποιείται από τη σημερινή δημοτική αρχή Κατωπόδη. 
Ειρωνεία, εμπαιγμός, ή συνέχεια του κράτους; Ποιόν κοροϊδεύουν όταν μας λένε ότι είναι ενεργειακή αναβάθμιση η αλλαγή κυβόλιθων που απειροελάχιστα μπορεί να επιδράσει στη μείωση της θερμοκρασίας το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη αυτή την περίοδο. Την ίδια ώρα δεν υπάρχουν χρήματα για τους παιδικούς σταθμούς, την καθαριότητα, έργα υποδομών, τη συντήρηση σχολείων και των δημόσιων χώρων, δημιουργία νέων ελεύθερων χώρων και χώρων πολιτισμού, προστασία του Υμηττού, κ.α.. Ακόμα και για τα έργα αποχέτευσης του δήμου βάζουν τους κατοίκους να πληρώνουν το κονδύλι.
Ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για το πώς εννοούν κυβερνήσεις και Ε.Ε. την ανάπτυξη και για το ότι βρίσκουν χρήματα για ψευτοαναπλάσεις και για να
πληρώνουν τις δόσεις σε ΔΝΤ, ΕΕ, αλλά καταφέρνουν να μην υπάρχουν χρήματα για τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, μισθούς, συντάξεις, για τους ανέργους, για τα έργα υποδομών. Κυβερνήσεις, δημοτικές αρχές, Ε.Ε. συνεχίζουν την ίδια πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα  των οικονομικά ισχυρών και εξοβελίζει την κοινωνική πλειοψηφία στη φτώχεια.
Με συλλογικό αγώνα να απαιτήσουμε να μπει τέρμα σε αυτές τις πολιτικές. Να ανασάνει ο λαός, να καλυφτούν οι ανάγκες μας.


ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ 

27/5/2015