Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΑ  ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
 Στις 16/2/2015 το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα αποφάσισε την εκποίηση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων του δήμου Βύρωνα. Εμείς ψηφίσαμε θετικά, δηλώνοντας ότι πρέπει ο δήμος να ελέγξει πρώτα αν πράγματι είναι εγκαταλελειμμένα, μιας και λόγω της οικονομικής κατάστασης της κοινωνικής πλειοψηφίας από τα μέτρα κυβερνήσεων, Ε.Ε., ΔΝΤ, οικονομικής ολιγαρχίας, πολλοί καταθέτουν προσωρινά τις πινακίδες, γιατί δεν μπορούν να πληρώνουν ούτε τα τέλη κυκλοφορίας. Θεωρούμε ότι ο δήμος πρέπει να φροντίζει για την περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, την απελευθέρωση των δρόμων, την καθαριότητά τους και την είσπραξη εσόδων από την πώληση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων για να καλύπτει οικονομικές ανάγκες.
Με βάση την απόφαση η δημοτική αρχή όφειλε να ξεκινήσει με τις υπηρεσίες του δήμου την  περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων και να δρομολογήσει τους όρους δημοπράτησης της εκποίησής τους με πλειοδοτικό διαγωνισμό. Όμως μάθαμε ότι η Οικονομική Επιτροπή του δήμου σε συνεδρίασή της στις 20/5 πήρε απόφαση για ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία, όχι μόνο της εκποίησης, αλλά και της ταυτόχρονης περισυλλογής των αυτοκινήτων με το τίμημα των 99 €. Να πάρουμε υπόψη ότι οι τιμές για πώληση παλαιών-εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων κυμαίνονται από 300-700 € ανά αυτοκίνητο.
Πέρα από την οικονομική χασούρα που θα προκύψει από την υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης, υπάρχει σοβαρό θέμα με την ανάθεση υπηρεσιών του δήμου σε ιδιωτική εταιρεία.
Τη Δευτέρα 25/5 η Αριστερή Παρέμβαση έφερε με ερώτησή της
το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για την παραβίαση από την Οικονομική Επιτροπή της απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιου. Μετά από έντονη αντιπαράθεση, αναγνωρίστηκε από την πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου ότι κακώς πάρθηκε αυτή η απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή και δεσμεύτηκε για την αλλαγή της. Η δημοτική αρχή είχε θερμό συμπαραστάτη για την υπεράσπιση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής την παράταξη του κ. Γώγου δια του κ. Ζούμπου.

Απαιτούμε :
- την άμεση τροποποίηση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής και τη συμμόρφωση της με την απόφαση του δημοτικού συμβούλιου.
- την άμεση απόσυρση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από τις υπηρεσίες του δήμου
- να μη γίνεται με άμεσους ή έμμεσους τρόπους εκχώρηση αρμοδιοτήτων του δήμου σε ιδιωτικές εταιρείες.


26/5/2015