Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση και σημειώνουμε ότι η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα δεν έχει εκπρόσωπο το Δ.Σ. του Δημοτικού Γυμναστηρίου, γιατί η Δημοτική Πλειοψηφία του κ. Χαρδαλιά έχει δεχτεί την αντιπρόσωπευσή μας μόνο σε 2 Νομικά Πρόσωπα (Παιδικοί Σταθμοί και Κέντρο Προστασίας Δασών)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Το Δ.Σ. του Δημοτικού Γυμναστηρίου σε συνεδρίαση του αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να αναζητήσει ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού, για να της αναθέσει την καθαριότητα του Γυμναστηρίου. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι Παρατάξεις, Εποχή Δημιουργίας, Ενωτική Πανβυρωνιώτικη Κίνηση, Στάση Βύρωνα. Κατά ψήφισε η Στάση Βύρωνα.
Πρόκειται για απαράδεκτη και προκλητική απόφαση που δείχνει τον αντεργατικό προσανατολισμό και τις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής. Παίρνεται την ώρα που το σωματείο μας διεκδικούσε να περάσουν όλοι οι εργαζόμενοι της Δ. Επιχείρησης στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα για να καλυφτούν κενές θέσεις που υπάρχουν.
Η Δημοτική Αρχή επέλεξε να μεταφερθούν 65 εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, λέγοντας ότι δε χρειάζονται όλοι στο Δήμο. Σήμερα σχεδιάζει να καλύψει με ιδιωτικά συνεργεία τον καθαρισμό στο Γυμναστήριο, αύριο ίσως σε κάποια άλλη υπηρεσία, ενώ την ίδια στιγμή 32 εργαζόμενοι περιμένουν, άγνωστο μέχρι πότε, με αγωνία να μεταφερθούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η απόφαση αυτή γίνεται ακόμη πιο προκλητική αν αναλογιστή κανείς ότι παίρνεται μετά το γεγονός με την Κωνσταντίνα Κούνεβα και την ανάδειξη της υπόθεσης του σύγχρονου δουλεμπορίου που κρύβεται πίσω από τις ιδιωτικές εταιρίες καθαρισμού.
Καταγγέλλουμε την πολιτική αυτή και απαιτούμε να σταματήσει κάθε διαδικασία και σκέψη που θα φέρει στο Δήμο Βύρωνα δουλεμπορικά γραφεία και εργολάβους καθαρισμού.
Η άρνηση της Δημοτικής Αρχής να καλύψει πρώτα από όλα, τα κενά και τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών με εργαζόμενους από τη Δ. Επιχείρηση, η άρνηση της να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η απαξίωση των υπηρεσιών. μεθόδευση και η προσπάθεια να αποκρύψει την προκήρυξη 9 προσλήψεων για τους Παιδικούς Σταθμούς ώστε να την πληροφορηθούν όσο το δυνατό λιγότεροι άνεργοι, και να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερες αιτήσεις, ο προγραμματισμός 40 προσλήψεων με συμβάσεις έργου και συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας, δείχνουν την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει η Δ. Αρχή.
Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να καλυφθούν τα κενά στο Γυμναστήριο και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου από εργαζόμενους της Δ.Επ που δεν έχουν ταχτοποιηθεί, να γίνει αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου με βάση την ειδικότητά του και τις ανάγκες των υπηρεσιών και όχι με τις προσωπικές επιλογές και τους σχεδιασμούς του Δημάρχου. Να προχωρήσει σε προκήρυξη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και τα Νομικά Πρόσωπα.
Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Μάρτιος 2009