Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ "ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
 ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ
Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων
 (κοινωφελείς εργασία) άρχισαν να πληρώνονται.
Άρχισαν να πληρώνονται από σήμερα για το μήνα Δεκέμβριο  οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» στο Δήμο Βύρωνα  και σε όλους τους δήμους της χώρας.
 Υπεύθυνος για την καταβολή των μισθών είναι ο ΟΑΕΔ, ο οποίος δεν είχε πληρώσει ούτε ένα ευρώ, ενώ είχαν περάσει πάνω από 50 μέρες απ' όταν έπιασαν δουλειά οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.

Για να γίνει το αυτονόητο και να αρχίσουν να πληρώνονται στους δήμους όλης της χώρας οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα υπερεκμετάλλευσης των άνεργων (κοινωφελούς εργασίας) χρειάστηκαν επανηλλημένες παρεμβάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα αυτό το ονομάζουν κοινωφελής εργασία και τους εργαζόμενους  ωφελουμένους, για να καταργήσουν με αυτό τον τρόπο όλα τα εργατικά δικαιώματα και κάθε έννοια εργατικού δικαίου. Το ημερομίσθιο καθορίζεται με βάση την ηλικία, οι πάνω των 25 χρονών  490 ευρώ, οι μέχρι 25 χρονών 427 ευρώ μηνιαίως.  Δεν αναγνωρίζουν στους εργαζόμενους αυτούς το δικαίωμα στην άδεια, στην αναρρωτική άδεια, δεν πληρώνονται τις επίσημες αργίες, δεν αναγνωρίζονται πτυχία, προϋπηρεσία, κατηγορία και ειδικότητα, οικογενειακά επιδόματα, παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία. 
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική, υπερεκμετάλλευσης των άνεργων, γιατί αρνούμαστε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας ως σκλάβοι του 21ου αιώνα και παλεύουμε για την ανατροπή της.
Αγωνιζόμαστε για μόνιμη σταθερή εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 
Απαιτούμε να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτό το πρόγραμμα.
Να πληρώνονται οι εργαζόμενοι, χωρίς καθυστέρηση και να καταβάλλεται η μισθοδοσία τους δυο φορές το μηνά.
 Να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία σε άδεια, προϋπηρεσία, ειδικότητα, επίσημη αργία και κάθε άλλο δικαίωμα.
Να πληρώνονται με την συλλογική σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ η το μισθολόγιο των εργαζομένων στο δήμο, αφού εργάζονται στο ίδιο αντικείμενο εργασίας.
Καταβολή επιδόματος ανεργίας με την λήξη του προγράμματος.
Δωρεάν κάρτα  για τις μετακινήσεις  τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Τα παραπάνω αιτήματα μας είμαστε διατεθειμένοι να τα διεκδικήσουμε γιατί είναι δίκαια και είναι τα ελάχιστα για μια αξιοπρεπή ζωή. 
Όλοι την ΠΕΜΠΤΗ 30 Ιανουαρίου στην συγκέντρωση της ΠΟΕ ΟΤΑ έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στον  ΑΛΙΜΟ.