Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                           Βύρωνας 15 / 1 / 2014
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι εργαζόμενοι στο δήμο Βύρωνα πραγματοποίησαν  σήμερα 15/1  συγκέντρωση  στο Δημαρχείο  διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της μισθοδοσίας τους.
Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να πληρωθούν άμεσα και έστειλαν  μήνυμα προς την συγκυβέρνηση και την δημοτική αρχή ότι δεν είναι διευθετημένοι να αποδεχτούν  να επαναλαμβάνεται η καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας.

 Ο πρόεδρος του σωματείου στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ευθύνες της συγκυβέρνησης για τις περικοπές αλλά και την καθυστέρηση της χρηματοδότησης προς τους δήμους, επιρρίπτοντας όμως ευθύνες και στη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Χαρδαλιά για την οικονομική  κατάσταση στην οποία έχει έρθει ο Δήμος εξ αιτίας και της οικονομικής του πολιτικής.  Αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν και στην λειτουργία των υπηρεσιών εξ αιτίας της οικονομικής αδυναμίας  του δήμου να εξασφαλίσει ακόμα και τα στοιχειώδη αναγκαία αναλώσιμα υλικά. Ενώ έκανε γνωστό ότι η εκλογική αποζημίωση που δικαιούνται οι εργαζόμενοι που εργάστηκαν για τις εκλογές του 2012 δεν έχει δοθεί στους εργαζόμενους γιατί τα χρήματα που σταλθήκαν από το υπουργείο για το σκοπό αυτό έχουν μπλοκαρισθεί στην εφορία για χρέη που έχει ο Δήμος  Βύρωνα.
Στην συγκέντρωση μίλησαν εργαζόμενοι και μέλη της διοίκησης του σωματείου που αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν.
Ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς που παρενέβη  και μίλησε στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους προσπάθησε να δικαιολογήσει την πολιτική του, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κεντρική εξουσία για τις περικοπές των δήμων και δεσμεύτηκε ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν άμεσα.
Το σωματείο κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους όχι μόνο στο θέμα της καταβολής της μισθοδοσίας αλλά να αγωνιστούν για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της  διαθεσιμότητας, κινητικότητας και των απολύσεων που ετοιμάζεται να ι επιβάλει η συγκυβέρνηση στους εργαζόμενους των δήμων και του δημοσίου.

Παρακάτω η ανακοίνωση της προηγούμενης μέρας

 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                        ΒΥΡΩΝΑΣ 14-1-2014

ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ                              
                                                    
                                                        
Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα καθυστερεί η καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζόμενων στο Δήμο Βύρωνα.

  Οι εργαζόμενοι  έμειναν έκπληκτοι όταν επισκέφτηκαν τα ΑΤΜ των τραπεζών και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν χρήματα για τη μισθοδοσία τους.
Η πολιτική των συγκυβερνήσεων έχει επιβάλει μεγάλες οικονομικές περικοπές στα πλαίσια της εφαρμογής των μνημονίων στην κρατική χρηματοδότηση των δήμων. Η καθυστέρηση που παρουσιάστηκε στην καταβολή της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους δόσης και το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει ο Δήμος Βύρωνα εξ αιτίας και της πολιτικής της δημοτικής αρχής έχουν ως αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται ούτε η έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων.
Η πολιτική αυτή της συγκυβέρνησης και της δημοτικής αρχής έχουν ως θύματα τους εργαζόμενους που έμειναν χωρίς χρήματα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες.
Προβλήματα όμως υπάρχουν και στη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, εξ αιτίας της οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει ο δήμος.
Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να καταβάλει κανονικά χωρίς καθυστερήσεις τη μισθοδοσία μας και να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Απαιτούμε από τη συγκυβέρνηση  να αποδίδονται έγκαιρα τα χρήματα στους δήμους ώστε να διασφαλίζεται η λειτουργία τους και οι υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 15/1 συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 10.30 π.μ. ενώ έχουν ζητήσει και συνάντηση με τον υπουργό εσωτερικών.


Το Δ.Σ.