Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ






ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Διεύθυνση: Νεαπόλεως 25, e-mail :arpa_vyrona@yahoo.gr, ιστοσελίδα : aristeriparemvasivyrona.blogspot.com


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Σήμερα που όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουμε την ακρίβεια, την ανασφάλεια, την ανεργία, τις συνέπειες των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα με απόφαση της Συνέλευσης του σωματείου τους βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις 20 Μάη 2008.
Τα αιτήματα τους για :
- Μεταφορά όλων των εργαζόμενων, των αρμοδιοτήτων και των πόρων της Δημοτικής Επιχείρησης στο Δήμο. Καμία απόλυση, καμία νέα Δημοτική Επιχείρηση, υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους σε αυτή. Εθελοντικές μετατάξεις. Μέσα στον Ιούνιο να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην κατεύθυνση των θέσεων του σωματείου μας.
- Μόνιμη σταθερή εργασία. Όχι στα προγράμματα stage, τις συμβάσεις έργου, τη μερική απασχόληση, τους εξτρατζήδες. Κανένας ανασφάλιστος εργαζόμενους στο Δήμο Βύρωνα. Μετατροπή της μερικής απασχόλησης σε πλήρη.
- Να ξεκινήσει η ανακύκλωση των απορριμμάτων από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών. Να αγοραστεί μηχανολογικός εξοπλισμός στην καθαριότητα, να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα στις λαϊκές αγορές.
- Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα στις υπηρεσίες του Δήμου, στη Δημοτική Συγκοινωνία, τα ΚΑΠΗ και να καταβληθούν τα χρήματα στους σχολικούς φύλακες. Άμεση μεταστέγαση του γραφείου των μεταναστών. Να καλυφθούν οι ελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες του Δήμου με στόχο την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών.
- Δημιουργία νέου Δημαρχείου, ικανού να στεγάσει τις υπηρεσίες του Δήμου μέσα στον οικοδομικό ιστό της πόλης.
- Να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Άμεση μεταστέγαση του 1ου, δημιουργία νέων παιδικών σταθμών στις γειτονιές της πόλης σε σύγχρονα κτήρια ώστε να εξυπηρετούνται όλα τα παιδία των συμπολιτών μας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σύσταση διοικητικής υπηρεσίας.
- Πρόσληψη μόνιμου γιατρού και τεχνικού ασφαλείας. Άμεση προμήθεια των μέσων ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους στη Δημοτική Επιχείρηση και τα Νομικά Πρόσωπα.
- Ενσωμάτωση των Νομικών Προσώπων στο Δήμο. Άμεσα να δημιουργηθούν οργανισμοί εκεί που δεν υπάρχούν.
- Διαφάνεια στην καταβολή των υπερωριών. Όχι σε επιλεκτικές πολιτικές. Εφαρμογή σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και τα Νομικά Πρόσωπα της συμφωνίας με το σωματείο για την πληρωμή των υπερωριών. Άμεση πληρωμή των υπερωριών Μαρτίου - Απριλίου.
- Να εγκριθούν οι αιτήσεις των εργαζομένων στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα για μετάταξη, είτε σε άλλη ειδικότητα είτε σε υπηρεσία εκτός Δήμου.
είναι δίκαια.
Aφορούν προβλήματα που πηγάζουν από τη συνολική αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και ιδιαίτερα ζητήματα που σχετίζονται με τους ΟΤΑ και την πολιτική της δημ. Αρχής στο Βύρωνα για τις εργασιακές σχέσεις, τις συνθήκες εργασίας, τους μισθούς, τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, το μέλλον των εργαζόμενων της δημ. Επιχείρησης, κ.α..

Θεωρούμε ότι οι κινητοποιήσεις τους πρέπει να δικαιωθούν. Πολλά από τα αιτήματα τους αποτελούν και αιτήματα και άλλων κλάδων εργαζόμενων.
Τους συμπαραστεκόμαστε και καλούμε όλους τους κατοίκους του Βύρωνα να σταθούν αλληλέγγυοι σε αυτόν τον αγώνα.