Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΜΑΖΙΚΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ.
ΚΛΗΣΗ «ΔΙ΄ ΥΠΟΘΕΣΙΝ ΣΑΣ». ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ. ΑΠΕΙΛΕΣ. ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ

Οι πρόσφατες και συνεχόμενες κινητοποιήσεις των κατοίκων στη Μεταμόρφωση του Βύρωνα για την απομάκρυνση των 4 κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που βρίσκονται σε 3 κτίρια της περιοχής γύρω από την πλατεία Τσιρακοπούλου, έχουν φέρει τα πρώτα αποτελέσματα. Ήδη ένας ιδιοκτήτης κτιρίου με εγκατεστημένη κεραία δήλωσε στη συνέλευση των κατοίκων ότι κατήγγειλε το συμβόλαιο με την εταιρεία κινητής ζητώντας την αφαίρεσή της και έδειξε το σχετικό έγγραφο.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν ανησυχήσει. Εκπρόσωποι εταιρείας κινητής τηλεφωνίας τηλεφωνούν σε Δημ. Συμβούλους αρχικά ζητώντας προσωπικές συναντήσεις, και αφού εισέπραξαν αρνητική απάντηση, επανέρχονται ζητώντας εξηγήσεις για τις κινητοποιήσεις και απαιτώντας με έμμεσο ή άμεσο τρόπο τον τερματισμό τους. Το θράσος των εταιρειών είτε να προσπαθούν να προσεταιριστούν, είτε να πιέσουν και να υποδείξουν τους τρόπους δράσης των παρατάξεων και καθορισμού της πολιτικής τους είναι απύθμενο. Μπορεί να το αντλούν από όσα μαθαίνουμε από τη στάση των αστικών κομμάτων (βλέπε SIEMENS). Όμως, η φαντασία τους φτάνει πολύ μακρυά θέλοντας να παρέμβουν και στην αντιπολιτευόμενη ριζοσπαστική αριστερά στο επίπεδο των δήμων για την κατεύθυνση που ακολουθεί.

Ταυτόχρονα επιστρατεύουν και τις κλασσικές μεθόδους των παρακολουθήσεων και των εκφοβισμών.
Όλες τις συγκεντρώσεις των κατοίκων παρακολουθούν ένστολοι και μη αστυνομικοί και βρίσκονται μπροστά από τα κτίρια με τις κεραίες αντιμέτωποι με τους κατοίκους σε κάθε κινητοποίηση. Ενώ, τελευταία έκαναν την εμφάνισή τους στις κινητοποιήσεις και «φουσκωτοί». Η αστυνομία στην αρχή των κινητοποιήσεων συνέλαβε 2 συμπολίτες μας που καλούσαν με αφισάκια στην συγκέντρωση των κατοίκων και τους οδήγησε στο κρατητήριο.

Παράλληλα, έχει μέχρι τώρα σταλεί από ιδιοκτήτη ενός κτιρίου με κεραία εξώδικο σε δημ. Συμβούλους και κατοίκους, ανάμεσα τους και στο δημοτικό μας σύμβουλο, επικεφαλή της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα, Σταύρο Τζιορτζιώτη, που τους καλεί «να επαναφέρουν την ηρεμία και να σταματήσουν τις παράνομες και αναίτιες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των συμπολιτών» και απειλώντας τους με «λήψη ασφαλιστικών μέτρων για δέσμευση προσωπικής τους περιουσίας».

Και το τελευταίο κρούσμα, που θυμίζει άλλες εποχές, είναι η κλήση 2 μελών της Αρ. Παρέμβασης (Σταύρος Τζιορτζιώτης και Μαρία Μπικάκη) και ενός ακόμα δημ. Συμβούλου της παράταξης Δημιουργία-Ανάπτυξη (Σωτηρόπουλος) στο Αστυνομικό Τμήμα του Βύρωνα για «συστάσεις», επιχειρώντας να ανακαλύψουν «υποκινητές» των κινητοποιήσεων. Εκεί ενημερώθηκαν ότι με εισαγγελική προσφυγή του ιδιοκτήτη του τρίτου κτιρίου εγκαλούνται για εξύβριση (???), αναγραφή συνθημάτων και συμμετοχή σε συγκεντρώσεις. Υποβλήθηκαν σε ερωτήσεις αν θα συμμετέχουν σε επόμενες συγκεντρώσεις και αν θα συνεχίσουν τις «παράνομες» πράξεις και επισημάνθηκε ότι αν αυτό γίνει θα ασκηθούν διώξεις.

Ως Αριστερή Παρέμβαση δηλώνουμε ότι δεν υποκύπτουμε ούτε σε πιέσεις και προσπάθειες προσεταιρισμού και παρέμβασης στη δράση μας, ούτε σε επιχειρήσεις εκφοβισμού είτε με δικαστικές μεθοδεύσεις, είτε με αστυνομικές παρεμβάσεις.
Αντλούμε δύναμη από το δίκαιο των αιτημάτων και έμπνευση από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων. Θα συνεχίσουμε την ανεξάρτητη αγωνιστική μας δράση, σε σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις των κατοίκων.
Θα συνεχίζουμε να αποκαλύπτουμε αυτού του είδους τις ενέργειες και να τις καταγγέλλουμε. Θα τις αντιμετωπίσουμε όλοι ενωμένοι μαζί με τους κατοίκους που κινητοποιούνται.

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥΝ, ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΜΑΣ ΧΑΡΑΤΣΩΝΟΥΝ,
ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ.

23/5/2008